Súria comença el programa de suport a les famílies

Redacció
19 de novembre del 2011
Un moment de la xerrada sobre l'adolescència.
Un moment de la xerrada sobre l'adolescència. | AjSú
Un moment de la xerrada sobre l'adolescència. Foto: AjSú

Més d'una trentena de persones va participar dimecres passat en una xerrada sobre els conflictes i problemes a l'adolescència, en el primer acte del programa municipal de suport a les famílies. La xerrada va tenir lloc a l'institut Mig-Món, sota l'organització de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament i l'associació de mares i pares (AMPA) d'aquest centre d'ensenyament.

L'acte va anar a càrrec d'Anna Salvia, de l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB), amb la participació de les persones assistents. En el transcurs de la xerrada, adreçada a mares i pares, va explicar que l'adolescència ha de ser viscuda com "una gran oportunitat per ajudar a créixer els vostres fills", però també per créixer com a pares i mares, tot i les dificultats que es poden generar en aquesta nova etapa.

Segons Anna Salvia, els pares i mares d'adolescents no s'han de desmoralitzar pels problemes de comunicació que puguin aparèixer en aquest moment de grans canvis físics, psicològics i socials per als seus fills i filles. També va afegir que, malgrat les diferències que hi puguin sorgir, els adolescents han de sentir que en darrera instància sempre poden comptar amb els seus pares i mares.

L'objectiu del programa de suport a les famílies és oferir eines als pares i mares per millorar la comunicació amb els seus fills i filles adolescents. Altres activitats previstes per als propers mesos són un taller sobre la prevenció del consum d'alcohol, a càrrec de la Fundació Alcohol y Sociedad, sessions sobre l'autoestima i els canvis físics i psicològics de l'adolescència, i una xerrada sobre la manera de parlar sobre sexualitat amb els fills i filles. Les dates d'aquestes noves activitats s'anunciaran oportunament.

El programa s'adreça a mares i pares de l'institut, però també és obert a totes les persones interessades (famílies d'alumnes de primària, professorat, monitors de lleure, entrenadors esportius, etcètera). La iniciativa té el suport de la Diputació de Barcelona.

Arxivat a