Obres per evitar inundacions al Passeig del Riu de Manresa

Aigües de Manresa ha iniciat els treballs al nou sobreeixidor d’aigües pluvials sota el Pont de la Reforma. Les obres tenen una durada prevista de cinc setmanes i ocuparan un carril de circulació

Redacció
18 de novembre del 2011
Les obres duraran cinc setmanes
Les obres duraran cinc setmanes

L'empresa Aigües de Manresa ha iniciat les obres al tram del Passeig del Riu que hi ha sota el Pont de la Reforma per intentar resoldre un problema històric en aquest punt important de la xarxa viària de la ciutat, sobretot quan hi ha forts aiguats, com el que el 3 de novembre va obligar a tallar el trànsit durant un dia.

Els treballs al nou sobreeixidor preveuen la instal·lació d'una nova línia de reixes de recollida d'aigües pluvials així com la instal·lació, per primera vegada a Manresa, de sis embornals elevats, que permetran absorbir l'aigua pels costats, evitant que les fulles dels arbres s'acumulin a les reixes.

Precisament, la contínua caiguda de les fulles de la gran quantitat d'arbres de fulla caduca que hi ha en aquesta zona, sobretot a la tardor i a l'hivern, fa que sigui molt habitual que les reixes es tapin i no puguin engolir tota l'aigua que caldria en cas de pluja.