Altre cop en Prealerta el pla Inuncat

A partir de mig matí de dimarts poden caure fins a 20 l/m2 en mitja hora al Bages i a altres comarques del país

Redacció
14 de novembre del 2011
Els bombers han hagut de treballar a la raval de Sant Llàtzer de Tortosa on alguns baixos han patit inundacions
Els bombers han hagut de treballar a la raval de Sant Llàtzer de Tortosa on alguns baixos han patit inundacions | Anna Mayor
Foto: Anna Mayor

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès un avís de prealerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) a partir de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Les noves previsions de pluges intenses i d'acumulació d'aigua a partir de demà, junt amb l'acumulat en els episodis de pluges de les setmanes anteriors, obliguen a tenir especial atenció al comportament de les lleres dels rius i al probable augment de cabal en els rius afectats pel nou episodi de pluges

Avisos de risc meteorològic
El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès dos avisos de risc meteorològic per demà dimarts 15 de novembre, un per intensitat de pluja que pot superar els 20 l/m2 en 30 minuts i un altre per acumulacions de pluja superiors en alguns casos a 100 l/m2 en 24 hores.

En relació a l'avís d'intensitat de pluja, les precipitacions afectaran tot Catalunya excepte el terç nord-oest, seran generals i localment aniran acompanyades de tempesta. Avançaran de sud-oest a nord-est, i la màxima probabilitat de superar els 20 l/m2 en 30 minuts es donarà a partir del migdia al terç est de Catalunya.

Segons les previsions del SMC, a partir de la propera matinada les pluges poden arribar ja, a les comarques de l'Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Conca de Barberà, Montsià, Priorat, Ribera d'Ebre, Tarragonès i Terra Alta.

A mida que avanci el matí, el nombre de comarques que es poden veure afectades augmentarà. En aquesta franja horària les previsions indiquen que es poden donar pluges intenses a les comarques de l'Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Conca de Barberà, Garraf, Maresme, Montsià, Osona, Priorat, Ribera d'Ebre, Selva, Tarragonès, Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

A partir del migdia es donarà la màxima probabilitat de superar els 20 l/m2 en 30 minuts i afectarà a les comarques de l'Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Osona, Selva, Vallès Occidental i Vallès Oriental. Les pluges intenses podrien afectar també l'Alt Camp, Alt Empordà, Baix Camp, Baix Empordà, Berguedà, Conca de Barberà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès, Segarra, Solsonès, i Tarragonès

Pel que fa a pluja acumulada, es podrien superar els 100 l/m2 entre les 07.00 h de dimarts i les 07.00 h de dimecres a les comarques del terç est de Catalunya.

Les comarques amb més risc de superar-lo són: Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Garrotxa, Gironès, Maresme, Osona, Pla de l'Estany, Ripollès, Selva, Vallès Occidental i Vallès Oriental.