El 2 de desembre tot l'Eix Diagonal estarà obert

La millora de la connexió entre Vilanova i Manresa s'ha avançat mig any respecte el termini previst inicialment

ACN
11 de novembre del 2011
576_13210293376291634
576_13210293376291634 | Estefania Escolà
Meandre denuncia que a les entrades del viaducte s'han construït uns talussos i uns falsos túnels que ocupen molt territori. Foto: Estefania Escolà

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, ha confirmat aquest matí que el 2 de desembre s'inaugurarà l'Eix Diagonal, la via que unirà Vilanova i la Geltrú amb Manresa, passant per Vilafranca del Penedès i Igualada. El titular de la conselleria ha assegurat que aquesta infraestructura "vertebrarà el país" i "obrirà relacions personals, socials i econòmiques entre les quatre capitals". Ara bé, també ha deixat clar que és el propi territori qui ha d'aprofitar aquesta oportunitat, alhora que creu que les quatre ciutats són "perfectament" complementàries entre elles. De moment, l'únic tram pel qual ja es pot circular és el que uneix Igualada amb Manresa.

L'Eix Diagonal serà la nova via que uneix el Garraf amb l'interior de Catalunya. En total, les obres de la nova carretera inclouen la construcció de 35 quilòmetres de nova carretera, 13 dels quals tindran característiques d'una autovia (entre Vilafranca i Vilanova).

La construcció d'aquesta gran infraestructura va iniciar-se el segon semestre del 2009 i s'acabarà més de mig any abans del previst. Les obres de l'Eix Diagonal funcionen amb el sistema de peatge a l'ombra que suposa que l'empresa concessionària de les obres, en aquest cas ACS, no comenci a cobrar fins que no es posi en marxa la via. Llavors, rebrà una quantitat econòmica per cada vehicle que hi circuli.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, ha fet aquestes declaracions a la inauguració de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú.