Manresa estrena millores al cementiri per Tots Sants

S'han fet millora dels paviments, reformes a la instal·lació elèctrica, treballs de pintura i manteniment a l'exterior i l'interior de la capella i altres espais del recinte, repàs de l'arrebossat d'algunes façanes, creació d'una fossa comuna nova, treballs de jardineria i millores al lavabos públics

Redacció
29 d'octubre del 2011

L'Ajuntament de Manresa ha fet tot un seguit d'actuacions per millorar les instal·lacions del cementiri que podran comprovar els ciutadans que el visitin coincidint amb la festivitat de Tots Sants.

Els treballs han consistit en la millora dels paviments, reformes a la instal·lació elèctrica, treballs de pintura i manteniment a l'exterior i l'interior de la capella i altres espais del recinte, repàs de l'arrebossat d'algunes façanes, creació d'una fossa comuna nova, treballs de jardineria i millores al lavabos públics.

Com és tradicional, Manresa torna a commemorar el dia 1 i 2 de novembre les festivitats de Tots Sants i el Dia dels Difunts amb la celebració dels cultes religiosos que se celebraran a la capella del cementiri.

En record i homenatge a tots els difunts, l'Ajuntament de Manresa tornarà a posar una corona de llorer davant l'escultura anomenada Monuments als Difunts, una obra de l'escultor de Barcelona, Francisco Sala Sala. Aquesta escultura va ser inaugurada el dia 1 de novembre de 1976.

Horaris i ampliació del servei de bus
El cementiri durant els dies 29, 30, 31 d'octubre i 1 de novembre estarà obert des de les 9 del matí fins a les 7 de la tarda. El dia 2 tancarà a les 6 de la tarda. El dia 1 de novembre hi haurà un reforç del dispositiu de seguretat per part de Policia Local.

També s'ampliarà el servei de bus urbà amb el següent recorregut en els dos sentits: plaça Europa, carretera de Cardona, Francesc Moragas, cementiri. El reforç del bus urbà es mantindrà entre les 9 del matí i 2/4 de 2 de la tarda i entre les 3 i les 7 de la tarda. En aquest tram horari, la freqüència de pas combinada del servei normal de la línia amb el servei de reforç donarà lloc a freqüències de pas de 15 minuts.