Els serveis territorials podrien anar als antics jutjats

Redacció
28 d'octubre del 2011
Lluís Recoder, entre la representació manresana, a l'edifici dels antics jutjats.
Lluís Recoder, entre la representació manresana, a l'edifici dels antics jutjats. | AjM
Lluís Recoder, entre la representació manresana, a l'edifici dels antics jutjats. Foto: AjM

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha expressat el seu compromís que la Generalitat estudiarà amb interès la proposta de l'Ajuntament de Manresa perquè les delegacions del Govern català que hi ha a diferents oficines de la ciutat es concentrin a l'edifici dels antics jutjats, al costat de la Seu. L'Ajuntament ha impulsat aquesta actuació dins dels seus plans per recuperar l'activitat al centre històric de Manresa.

Recoder ha fet aquestes declaracions després d'una trobada amb l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, en la qual han participat també el secretari general de la conselleria, Pau Villoria ; el regidor de Territori i Mobilitat, Ramon Bacardit; el delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Jordi Moltó, i els responsables dels serveis territorials de Territori, Mercè Terradellas, i Interior, Josep Rafart.

El conseller, que aquest divendres ha fet una minigira per diferents localitats del Bages, ha signat al Llibre d'Honor de la ciutat i, en acabar la reunió i a preguntes dels periodistes ha assegurat "valorem molt positivament" la proposta de traslladar els serveis de la Generalitat als antics jutjats i que "l'estem considerant seriosament i entenem que és uns possibilitat factible".

Estalvi i potenciar el centre històric
Recoder ha donat dues raons per avalar aquesta visió positiva: "primer, perquè és un edifici de la Generalitat i això ens permetria estalviar els lloguers que les delegacions estan pagant ara. I en segon lloc perquè entenem la voluntat de l'Ajuntament d'anar rehabilitant progressivament el nucli històric de la ciutat i sabem que portar serveis és una manera també de contribuir a aquest objectiu".

L'alcalde, Valentí Junyent, s'ha mostrat satisfet per "trobar aquesta receptivitat" i ha destacat que "l'especial sensibilitat del conseller per les ciutats mitjanes i la seva trajectòria exitosa com alcalde de Sant Cugat ens permeten ser molt optimistes". Junyent ha afegit que "valorem la visita i la voluntat que tot es tiri endavant" perquè "la receptivitat d'aquests projectes no es basa només en que siguin bons per a la ciutat que els proposa, si no que la Generalitat pugui encabir-los en els seus pressupostos que tots sabem que és complicat".

Ara, va avançar el conseller de Terriroti i Sostenibilitat, la directora dels serveis territorials de la conselleria, el secretari general i el delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya central treballaran per veure com pot encaixar aquesta proposta en les nostres necessitats i a partit d'aquí, si tot quadra, fixar el calendari.

Després de fer aquestes declaracions, el conseller, l'alcalde i la resta d'autoritats van fer una visita a les dependències dels antics jutjats i per comprovar sobre el terreny l'estat de l'edifici i les enormes possibilitats que ofereix.

El futur del Parc Tecnològic
L'agenda del conseller a Manresa havia de continuar després de dinar amb una visita al Parc Tecnològic per conèixer de prop el projecte i mantenir un intercanvi d'impressions amb els responsables de Projectes Territorials del Bages (PTB) que en porten la gestió. A causa de la pluja la trobada s'ha fet al Palau Firal i des d'allà se li ha explicat a Lluís Recoder en què consisteix el projecte i les dificultats derivades de l'actual situació econòmica.

En presència del president del PTB, Josep Maria Ribas, i del gerent de l'ens, Xavier Furió, l'alcalde a ha refermat al conseller que el Parc Tecnològic "és una aposta estratègica de futur per Manresa i pel Bages" i ambdós han coincidit en la necessitat que els diferents agents implicats tinguin la capacitat de seguir desenvolupant el projecte adaptant-lo al nou entorn econòmic, però preservant el seu caràcter estratègic i conservant la seva identitat com a parc tecnològic.

El conseller s'ha mostrat molt interessat i ha destacat la importància de que el treball conjunt dels promotors privats i les administracions públiques permeti fer avançar el projecte. Recoder ha valorat molt positivament els actuals treballs a la fase 2 de l'edifici de l'Espai Motor i al CTM, al centre tecnològic, com a primer pas per consolidar plenament el parc tecnològic.