Èxit de públic dels Mercats de Tardor de Món Sant Benet

Redacció
24 d'octubre del 2011
Els visitants pasejant entre les parades del Mercat de Tardor.
Els visitants pasejant entre les parades del Mercat de Tardor. | Pauta
Els visitants pasejant entre les parades del Mercat de Tardor. Foto: Pauta

Món Sant Benet ha estrenat aquest octubre amb molt èxit de públic els “Mercats de Tardor”, una nova iniciativa per promoure la gastronomia, el patrimoni alimentari i els productes de qualitat. Després de l'èxit obtingut amb els “Mercats de Primavera”, Món Sant Benet ha realitzat ara un cicle de tres caps de setmana d'octubre (del 8 al 23), en què la plaça de Sant Benet s'ha omplert de parades de productes, demostracions, tallers i activitats ben diversos relacionats amb la gastronomia d'aquesta estació. En total s'han realitzat 4.563 activitats organitzades (visites guiades, tallers, degustacions, etc). A aquesta xifra s'hi han d'afegir els centenars de visitants que ha rebut Món Sant Benet durant els tres caps de setmana, persones que feien un volt i les seves compres per les parades instal·lades a la plaça.
 
Els Mercats tenen la intenció de ser, globalment, tota una experiència per despertar els sentits i connectar amb els aliments propis de cada estació. Els Mercats de Tardor són el resultat d'una aposta clara i decidida de Món Sant Benet, i per extensió de la Fundació Caixa Manresa, de l'Obra Social de CatalunyaCaixa, per promocionar l'alimentació i els bons hàbits de salut, així com el patrimoni alimentari de més qualitat. Igualment, els Mercats de Tardor compten amb el suport i col·laboració de la Fundació Alícia, un referent en l'àmbit de la investigació gastronòmica i la promoció dels bons hàbits alimentaris.
 
La difusió del producte de proximitat s'ha dut a terme a través de parades de productes gastronòmics a la plaça, que han rebut la visita d'un públic molt nombrós. S'hi podien trobar, entre altres, productes com ara vins, bolets, castanyes, embotits, formatges i dolços.
 
Tallers, degustacions, demostracions de productes...
Paral·lelament a les parades instal·lades a la plaça, amb productes de proximitat i qualitat, s'ha elaborat un ampli ventall d'activitats per gaudir en família. Destaquen un taller gastronòmic per aprendre a fer receptes dolces o un altre per aprendre diverses receptes de cuina típiques de la tardor aprofitant els productes que arriben amb els primers freds, entre d'altres.
 
Igualment, amb els Mercats de Tardor s'han programat diverses degustacions de productes com ara melmelades, olis, vins, cerveses, embotits, entre moltes altres. D'altra banda, a les parades de la plaça s'han ofert demostracions de productes, com ara: els remeis naturals de les trementines o l'art de fer cistelles.
 
Finalment, durant els Mercats de Tardor, Món Sant Benet ha estat una festa. Cada cap de setmana, la plaça ha cantat i ballat al ritme del grup La Sonsoni, tradicional dels Pirineus. Els infants també han pogut gaudir dels contes i les històries del grup Bufanúvols. El programa s'ha completat amb àpats especials als restaurants de Sant Benet per submergir-se en els productes i sabors de la tardor. Els plats que s'han servit als restaurants La Fonda, Món i Angle s'han elaborat amb productes de tardor, alguns dels quals es trobaven a les parades de la plaça.