Un miler de persones acompanyen els 311 nous titulats de la FUB

L'Acte de Graduació d'enguany significa un rècord per a la universitat bagenca

Redacció
22 d'octubre del 2011
Els graduats de l'escola d'Infermeria.
Els graduats de l'escola d'Infermeria. | FUB
Els graduats de l'escola d'Infermeria. Foto: FUB

L'acte de graduació dels titulats a la Fundació Universitària del Bages (FUB) en la promoció 2010-2011 ha aplegat un miler de persones al Teatre Kursaal. 700 d'aquestes eren els acompanyants dels 311 nous titulats, amics i familiars que han volgut ser al seu costat en un dia assenyalat com avui. La d'aquest any ha estat novament  una promoció de rècords, tant pel que fa al nombre de persones titulades com a la quantitat de persones que han assistit a l'acte.

La promoció 2010-2011 està integrada per 135 titulats de Fisioteràpia, 79 d'Infermeria, 49 d'Empresarials, 28 de Logopèdia i 20 de Podologia. Aquests 311 nous titulats fan que el nombre de persones formades a la FUB des de l'any 1990, quan es van iniciar els estudis d'Infermeria a Manresa, sigui de 3.452 diplomats.

Reconeixement a l'esforç dels titulats
Durant l'acte, el director general de la FUB, Valentí Martínez, ha volgut posar de relleu l'esforç que ha representat per a cadascun dels alumnes "arribar fins aquí", però també per a les seves famílies, amics i parelles, que els han acompanyat durant el procés de formació. Per Martínez, un acte com aquest permet compartir "un mateix sentiment d'orgull, inquietud i confiança. Orgull per haver acabat una carrera universitària; inquietud per la complexitat del moment que es viu; i confiança perquè des de la FUB estem convençuts de la capacitat i tenacitat dels  nostres alumnes i del futur ple d'oportunitats que els espera". El director general de la FUB ha expressat la voluntat que els nous titulats triomfin en les seves carreres professionals, perquè "l'èxit de la FUB depèn del vostre èxit".

Ha estat Manel Valls, director general de la Fundació Sociosanitària de Manresa, l'encarregat de pronunciar la  tradicional lliçó de comiat, que ha titulat "I després, què?". Valls ha dit als nous titulats que els espera una "realitat dura i contradictòria". Una realitat dura com la de les més del 20% de llars catalanes que viuen amb menys de 680 euros al mes, les dificultats que comporta crear una empresa, uns nivells d'exportació molt per sota dels dels estats veïns o una taxa d'atur juvenil que és el doble de la mitjana de la Unió Europea. Malgrat això, ha dit, l'esperança de vida en aquest context és una de les més altes del món i l'espanyol està considerat un dels estats on hi ha més qualitat de vida.

Per superar aquesta realitat, Valls ha recomanat als alumnes que treballin, que facin la feina ben feta per ser competitius i poder treballar en el que volen, que continuïn formant-se i estudiant per adaptar-se als canvis de les seves disciplines, que s'informin i formin per tenir capacitat d'innovar i de canviar les coses i finalment, que siguin bones persones. Per Valls, ‘"la millor virtut és ser honrat".

Ha acabat la seva lliçó de comiat citant el recentment desaparegut Steve Jobs i les recomanacions que també va fer a un grup d'estudiants universitaris perquè no perdessin el temps vivint la vida d'altres persones, que escoltessin i seguissin el propi cor i la veu interior. Els ha incentivat a tenir un somni i a lluitar per fer-lo realitat i els ha dit que no s'oblidin de ser feliços, perquè "la felicitat està en la base de l'èxit professional".

Després de la conferència s'han lliurat els premis als millors expedients acadèmics de la promoció 2010-2011 i s'ha fet públic el nom del diplomat de la FUB que ha estat escollit per l'equip docent per incorporar-se com a professional a la Clínica Universitària de Manresa.

Compromís municipal amb la universitat
Després del lliurament d'aquests premis i dels títols a cadascun dels diplomats ha estat el torn de l'alcalde de Manresa i president del patronat de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Junyent. Les seves primeres paraules han estat per afirmar que li hauria agradat tenir l'oportunitat, com a manresà, d'haver pogut estudiar a Manresa.

Junyent ha posat de relleu les xifres que han batut rècords en aquesta edició de l'acte de graduació, però també les dades del darrer estudi d'inserció laboral que s'ha fet entre l'antic alumnat, segons el qual el 87% de les persones titulades a la FUB que estan treballant ho fan en feines relacionades amb els estudis que van fer a la institució universitària manresana.

L'alcalde ha aprofitat aquest context per refermar el compromís municipal amb la Manresa universitària que integren la FUB, l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa i la delegació del Bages de la Universitat Oberta de Catalunya. Segons Junyent, cal desenvolupar un treball conjunt per fer avançar el projecte universitari de la ciutat de costat d'aquestes tres institucions.

L'acte ha acabat amb una breu actuació de l'Orfeó Manresà i amb la interpretació del Gaudeamus Igitur.