La FUB supera el seu rècord i lliura diplomes a 311 nous titulats

Aquest divendres, 21 d'octubre, es fa l'acte de graduació de la universitat

Redacció
18 d'octubre del 2011

La Fundació Universitària del Bages (FUB) lliura el dia 21 d'octubre els diplomes als nous titulats durant el curs 2010-2011 en l'acte acadèmic que organitza cada any amb l'objectiu de donar solemnitat i relleu a la graduació d'una nova promoció d'alumnes. Aquest any, la FUB supera el rècord de l'any anterior amb 311 nous titulats: 135 de Fisioteràpia, 79 d'Infermeria, 49 d'Empresarials, 28 de Logopèdia i 20 de Podologia. El curs 2009-2010 s'hi van titular 270 alumnes.

A més de fer el rècord de titulats en una mateixa promoció, aquest any s'assoleix una nova fita. La xifra de titulats en Fisioteràpia des que es van implantar aquets estudis el curs 1998-1999 supera per primer cop el miler d'alumnes i se situa en 1.054 Fisioterapeutes formats en les onze promocions que s'han impartit a la FUB. L'any passat, la xifra del miler de titulats era superada en els estudis d'Infermeria, que amb dinou promocions ha format 1.081 professionals.

Pel que fa a la resta d'estudis, en les setze promocions d'Empresarials s'han titulat 523 persones; 347 en les deu promocions de Podologia i 169 en les vuit de Logopèdia. A aquestes cal sumar-hi les 278 persones formades en Gestió i Administració Pública, uns estudis que ja no s'imparteixen a la institució universitària bagenca.

Tot plegat fa que en aquests moments i des de l'any 1990, quan es van iniciar els estudis universitaris d'Infermeria a Manresa, la FUB hagi format 3.452 professionals de totes aquestes titulacions.

Un acte solemne amb més de 800 assistents
Com l'any passat, es preveu que l'acte, que tindrà lloc al Teatre Kursaal, aplegui unes 800 persones, entre les quals hi haurà autoritats, professors, els titulats i les seves famílies.

L'acte començarà a les sis de la tarda, amb una primera intervenció del director general de la institució, Valentí Martínez, que donarà la benvinguda als assistents. Seguidament, Manel Valls, director general de la Fundació Sociosanitària de Manresa farà la tradicional lliçó de comiat, que ha titulat ‘I després, què?'.

Després de la conferència es lliuraran els premis als millors expedients acadèmics de la promoció 2010-2011. Carles Escalona, estudiant de Podologia, rebrà el reconeixement que atorga el Montepio de Conductors, dotat amb 900 euros, al millor expedient acadèmic del conjunt de la FUB. Escalona també rebrà el premi al millor expedient acadèmic de Podologia, que lliura la Fundació Caixa Manresa i que consisteix en un ordinador portàtil.

Rebran el mateix premi Eva Gangonells pel millor expedient acadèmic d'Infermeria, Vincenzo Liuzzo de Fisioteràpia, Sheila Natividad Mayola de Logopèdia i Anna Escaler d'Empresarials.

En el decurs de l'acte també es farà públic el nom del diplomat de la FUB que ha estat escollit per l'equip docent per incorporar-se com a professional a la Clínica Universitària de Manresa.

Després d'aquests reconeixements es procedirà al lliurament dels títols a tots els diplomats. L'acte es clourà amb la intervenció de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i amb una breu actuació de l'Orfeó Manresà que finalitzarà amb la interpretació del Gaudeamus Igitur.