El programa Municipi Lector de Súria prepara noves activitats

Redacció
18 d'octubre del 2011
Darrera reunió del programa Municipi Lector.
Darrera reunió del programa Municipi Lector. | AjSú
Darrera reunió del programa Municipi Lector. Foto: AjSú

El programa Municipi Lector ampliarà l'experiència de les maletes viatgeres, després de l'èxit obtingut durant el curs passat als centres d'ensenyament de Súria per aquesta iniciativa de foment de la lectura. Entre les novetats del programa previstes per a aquest nou curs figuren tallers del prestigiós il·lustrador Gusti i activitats relacionades amb els palíndroms, a càrrec del surienc i president del Club Palindromista Internacional, Pere Ruiz, a més d'una presència destacada del programa en la propera diada de Sant Jordi.

L'equip coordinador del programa Municipi Lector a Súria va celebrar a finals de la setmana passada la seva primera reunió del curs 2011-12 al saló de sessions de la Casa de la Vila. Entre els participants es trobava la regidora d'Educació i Cultura, Ana Pérez, i representants de la Biblioteca de Súria i dels centres d'ensenyament participants (col·legis Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Sagrat Cor de Jesús, institut Mig-Món i Escola d'Adults). En la reunió també va prendre part el representant de l'equip coordinador del programa en el conjunt de Catalunya, Miquel Barea.

Les maletes viatgeres són motxilles amb llibres, discos i material audiovisual seleccionats amb l'objectiu de despertar l'interès de tota la família, que els alumnes s'emporten a casa per tal d'escriure'n posteriorment les seves impressions. En aquest nou curs, tots els centres de primària augmentaran el nombre de maletes viatgeres per classe i ampliaran aquesta experiència a gairebé tots els cursos. També s'incrementarà el temps en què els alumnes poden tenir aquestes motxilles a casa.

El dibuixant argentí Gustavo Ariel Rossemffet, Gusti, mostrarà en directe la seva habilitat com a il·lustrador en diferents tallers que es faran durant el segon trimestre del curs als centres suriencs participants en el programa.

Gusti és un dels il·lustradors actuals més destacats de literatura infantil i juvenil, amb llibres publicats a més d'una vintena de països. Entre d'altres guardons, ha rebut el Premi Apel·les Mestres, el Premi Junceda d'Il·lustració i el Premi Nacional d'Il·lustració. També és autor d'una sèrie de dibuixos animats.

Les activitats relacionades amb els palíndroms, coordinades pel surienc Pere Ruiz, tindran l'objectiu de divulgar aquest particular exercici literari que consisteix en escriure frases i textos amb sentit que es llegeixen igual del dret i del revés. A més de la seva tasca creadora i divulgadora, Pere Ruiz ha publicat diferents reculls de palíndroms, un dels quals va ser presentat a Súria l'any 2009 dins del cicle "Per Sant Jordi, llibres de casa", organitzat per l'Ajuntament.

De cara a la propera diada de Sant Jordi, les associacions de mares i pares (AMPA) dels centres d'ensenyament suriencs prepararan activitats conjuntes que es desenvoluparan a diferents espais de la vila. El programa d'aquestes activitats s'anunciará oportunament.

El programa Municipi Lector pretén fomentar la lectura a totes les edats, especialment entre els escolars. Súria és el primer municipi bagenc i un dels primers municipis catalans adherits al programa, una iniciativa promoguda pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCat) amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat.

Arxivat a