El PSC li demanarà un Pla de Govern a CiU en el ple

Els socialistes també presentaran al Ple municipal, juntament amb ERC i la CUP, una moció contra les retallades sanitàries

Redacció
18 d'octubre del 2011
El GM Socialista a l'Ajuntament de Manresa.
El GM Socialista a l'Ajuntament de Manresa. | Àlex Gómez Ribera
El GM Socialista a l'Ajuntament de Manresa. Foto: Àlex Gómez Ribera

El PSC vol saber si el govern de Manresa té un full de ruta definit, i si el pensa fer públic. Per aquest motiu, els seus regidors ho preguntaran al proper Ple de l'Ajuntament, que se celebrarà demà passat, dijous. Els socialistes també volen que el govern aclareixi si, en cas de no tenir fet un Pla de Govern, el pensa elaborar mitjançant un procés de participació ciutadana, tal com va fer l'anterior govern municipal amb la creació d'un PAM (Pla d'Actuació Municipal). Sònia Díaz, portaveu del Grup Municipal Socialista, afirma que "l'equip de govern ja ha tingut temps d'assentar-se i és moment de saber què pensen fer".

La participació ciutadana serà, precisament, un altre àmbit on el PSC incidirà amb les seves preguntes: els socialistes volen saber quan pensa convocar el govern convergent els diferents òrgans de participació de la ciutat ‒Consells de Districte i diversos Consells de participació‒. "CiU ens va criticar moltíssim els mecanismes de participació ciutadana quan nosaltres governàvem, però és que ara no veiem la participació per enlloc", rebla José Luis Irujo, president del Grup Municipal Socialista.

Defensa de la sanitat pública
Per altra banda, els socialistes portaran al Ple una moció contra les retallades sanitàries al Bages, promoguda per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública i avalada també per ERC i la CUP. Irujo recorda que el PSC ja va presentar una moció contra les retallades sanitàries a finals de l'anterior mandat municipal i que, des de llavors, "aquestes han deixat de ser un simple anunci per començar a tenir conseqüències greus" per a la major part de la ciutadania. El regidor creu que CiU "està desmantellant el nostre sistema sanitari públic" i que cal que s'aturin les retallades per tal de "consensuar la racionalització de la despesa sanitària amb tots els agents implicats".

Una altra moció del PSC demanarà dijous el rebuig a l'anunci, per part de la Generalitat, de l'endarreriment en el pagament de les places concertades de Serveis Socials, com les residències o centres de serveis a la infància. Els socialistes creuen que, "tot i la rectificació inicial, aquesta mesura afecta molt greument la situació econòmica de les entitats proveïdores d'aquest servei". Díaz afirma que "el Govern de la Generalitat no té rumb, improvisa constantment i demostra insensibilitat davant dels temes socials".

Reprovació de la xenofòbia
Per últim, tal com ja va anunciar la setmana passada, el PSC buscarà el suport dels altres grups municipals per reprovar el regidor Albert Pericas, del partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), que es va mofar de la mort d'un marroquí i s'ha reafirmat públicament en les seves declaracions. En aquest sentit, Irujo creu que "hi ha línies vermelles que no es poden creuar en democràcia", mentre que Díaz opina que cal denunciar aquestes actituds amb totes les conseqüències "perquè no s'acabin instal·lant en la nostra vida política com si fossin normals".

Preguntes que presenta el GM Socialista (PSC)

  1. Un cop nomenats els Regidors de Districte i els Presidents de Mesa, quan tenen previst convocar els Consells de Districte?
  2. Ens poden informar de l'estat d'execució dels projectes dels diferents Consells de Districte?
  3. Quan convocaran els diferents Consells de participació? Tenen previst mantenir el Fòrum de Comerç?
  4. Encara no han fet públic el seu Pla de Govern. El tenen fet? Si no és així, el pensen fer? Si la resposta és afirmativa, el faran per mitjà d'un procés de participació obert a tota la ciutadania?

Moció retallades sanitàries

Moció reprovació Pericas

Moció retallades residències