500 participants a la IV Cursa Barraques de Vinya

Josep Barrufet i Iolanda Garcia han estat els vencedors

Redacció
18 d'octubre del 2011
IV Cursa Barraques de Vinya, consolidada en el calendari de curses de muntanya.
IV Cursa Barraques de Vinya, consolidada en el calendari de curses de muntanya. | Koala\'s Team
IV Cursa Barraques de Vinya, consolidada en el calendari de curses de muntanya. Foto: Koala's Team

La IV Cursa de Muntanya Barraques de Vinya i la VIII Caminada de Viladordis s'han disputat diumenge amb un gran èxit de participació. Gairebé 500 participants, entre atletes i caminaires, han fruït d'una matinal esportiva complerta.

La cursa de muntanya s'ha disputat sobre un circuit de 23.600 metres amb un desnivell positiu de 800 amb la victòria del bagenc Josep Barrufet amb un temps d'1:46:24 i de la manresana Iolanda Garcia amb un crono de 2:13:35, en categoria masculina i femenina respectivament. Els podis els van completar Jaume Folguera del Koala's Team  i Xevi Vidal en homes i Teresa Forn i Olga Gasset en noies.

En aquesta edició els sis esportistes que van pujar al podi se'ls va obsequiar amb la Barretina d'Honor de Viladordis i amb el Porró que representa l'esforç vitivinícola del Pla de Bages. La cursa s'ha disputat sense cap incidència remarcable al llarg d'un circuit de corriols molt atractiu, que permetia conèixer un ampli i singular conjunt de construccions de barraques de vinya i tines, moltes d'elles reconstruïdes i recuperades recentment.

Els atletes també han valorat molt positivament la varietat de terrenys per on s'han traçat els itineraris que han permès a la majoria descobrir paratges molt singulars de les valls del Montcau que fins ara els eren desconeguts.

Enguany la prova s'ha consolidat al calendari català com la millor mitja marató de muntanya per a debutants.

Classificació de la cursa