Dues alternatives per a la teulada del Casal Escodines

L'Ajuntament dubta sobre si fer un pedaç per aguantar fins els pressupostos de 2012 o canviar totalment la teulada per una de nova enguany

Redacció
17 d'octubre del 2011
576_12501705332009_08_13_obrescasalescodines
576_12501705332009_08_13_obrescasalescodines
El Casal de les Escodines durant les obres que es van fer a la part nova. Foto: Arxiu AjM

El temps corre en contra de la teulada que ara fa una setmana es va enfonsar a la part antiga del Casal de les Escodines provocant que s'haguessin de precintar les diverses sales de l'Associació de Veïns i d'altres entitats que tenen la seu en aquest equipament municipal. El forat que va deixar al sostre el despreniment d'una biga per culpa dels tèrmits i l'acostament del fred i les previsibles pluges i tempestes de tardor i hivern no permeten als responsables de l'Ajuntament encantar-se massa a l'hora de cercar una solució al problema del Casal del nucli antic que és seu de set entitats.

Segons Joan Calmet, les alternatives serien dues. O bé es fa una obra menor que cobreixi l'expedient tot esperant poder dotar d'una partida dels pressupostos de l'Ajuntament de 2012 a fer una obra de més envergadura canviant tota la teulada. O fer l'esforç enguany intentant fer algun canvi de partida dels pressupostos actuals per a deixar la teulada com nova com abans millor.

"El problema de fer una obra menor" tot esperant 2012, afirma el regidor, és que "són diners llençats" ja que el proper any s'hauria de fer l'obra igualment i els diners gastats en el pedaç no es recuperarien, "i no estem per despeses inútils". De totes maneres, també reconeixia Calmet, per fer front al canvi de teulada amb el pressupost d'enguany "les obres no podrien pujar més de 90 o 100.000 euros". El regidor ha comentat que precisament el què fan ara els tècnics és valorar la intervenció total per fer-hi front de seguida "si els números ho permeten". Mentrestant, l'Associació de Veïns de les Escodines i algunes de les sis entitats restants no poden accedir a les dependències precintades per seguretat i han hagut de traslladar la seva activitat a altres sales de la part nova del Casal.