Controlat l'incendi a l'antiga nau de Fecsa

Només les parets de l'edifici han quedat dempeus després que el foc hagi enfonsat tot el sostre i cremat tot l'interior. Informació actualitzada a les 13.33

Pere Fontanals
13 d'octubre del 2011
576_1318490879DSC044453
576_1318490879DSC044453 | P.F.B.
Els bombers treballant en l'incendi d'una de les naus de l'antiga Fecsa. Foto: P.F.B.

13.33, Comunicat de bombers: Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi que, des d'aquest matí, afecta una nau industrial en desús de Manresa.
 
La tasca de les cinc dotacions que queden al lloc del sinistre se centra en remullar els punts calents de tota la zona afectada i evitar qualsevol possible revifalla.
 
L'alerta ha arribat a les 06.57 hores i en el moment de més intensitat hi han arribat a treballar 11 dotacions.
 
El foc ha afectat una nau en desús, d'uns 1.200 m2, sense que s'hagin hagut de lamentar danys personals.
 
L'edifici està compartimentat en tres seccions, una de les quals no ha patit les flames. Les altres dues parts, que ocupen una superfície aproximada de 800 m2, han quedat més afectades per l'incendi i el sostre ha cedit.

10.14, Comunicat de bombers: Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi, que a hores d'ara ja es troba en fase de control, situat en una nau en desús que es troba a la plaça Prat de la Riba de Manresa (Bages).
 
La nau afectada d'uns 1.200 m2 està compartimentada en tres seccions. Una d'elles, de formigó i formada per dues plantes, no ha quedat afectada. Mentre que les altres dues, amb encavallats de fusta i coberta d'uralita, és on el foc ha causat més danys, ja que ha cedit parcialment el sostre i a l'interior hi havia piles de material concentrat que també han cremat.
 
Al lloc de l'incendi, del qual s'ha rebut l'avís a les 06.57 hores d'aquí matí, treballen 11 vehicles terrestres dels Bombers de la Generalitat. En aquests moments, continuen remullant la zona afectada per tal d'acabar de controlar els punts que encara hi ha actius a l'interior de la nau.
 
Cal destacar que a causa d'aquest incendi no hi ha hagut persones ferides ni desallotjades.

9.24: Un incendi de grans proporcions ha calcinat aquest matí de dijous una de les naus que antigament formaven part del complex de Fecsa a la carretera de Vic a l'alçada de la plaça Prat de la Riba (a l'entrada del polígon dels Dolors). Per causes que encara es desconeixen, abans de les 7 del matí ha començat l'incendi que ràpidament s'ha propagat per l'antiga nau fins a convertir el seu interior en un autèntic infern. A l'interior de la nau, totalment abandonada, hi havia paper i roba que haurien accelerat el creixement de les flames. El mateix foc ha anat fent que el sostre d'uralita i les bigues de fusta cedissin per diferents punts fins a quedar només dempeus les parets de l'antiga fàbrica. La columna de fum era visible des de molts punts de la ciutat. Degut a la proximitat amb l'aparcament de sota al "Pont de ferro", Policia Local ha activat les grues per a retirar vehicles que es trobaven al costat de les flames.

L'incendi s'ha donat per controlat a les 8.55. Tot i que bombers encara no han informat –en el moment d'escriure aquesta notícia els cossos encara treballen en el lloc dels fets - en l'incendi hi treballaven un mínim de sis dotacions de bombers, la Policia Local, per a gestionar el trànsit degut a que un carril i mig en sentit ascendent ha quedat tallat, i vehicles mèdics tot i que fons policials han confirmat que a l'interior no hi havia cap persona.

Al llarg del matí Manresainfo.cat oferirà més detalls d'aquest incendi que ha despertat bona part de Manresa.