Pericas: «El què està escrit està escrit, i no ho canviaré»

Pere Fontanals
11 d'octubre del 2011
El president del GM de PxC, Alberto Pericas, en una imatge d'arxiu al ple de l'Ajuntament.
El president del GM de PxC, Alberto Pericas, en una imatge d'arxiu al ple de l'Ajuntament. | Àlex Gómez Ribera
El president del GM de PxC, Alberto Pericas, en una imatge d'arxiu al ple de l'Ajuntament. Foto: Àlex Gómez Ribera

Després d'un dia i mig d'incomunicació amb els mitjans, Manresainfo.cat ha pogut aconseguir parlar amb el regidor de PxC, Albert Pericas, sobre els ja cèlebres comentaris que va abocar al seu mur de Facebook mofant-se de la mort del jove marroquí després d'intentar suïcidar-se mentre estava detingut en un box hospitalari de Sant Joan de Déu. "El què està escrit, està escrit, i no ho canviaré" començava dient el regidor de PxC. "És un comentari sense cap més importància com molts que s'escolten en casos similars, i el fet que jo sigui regidor no canvia les coses", ha continuat.

El regidor de PxC, que no es mostrava massa penedit durant la conversa telefònica amb Manresainfo.cat, admetia que no li sorprèn que el grup del PSC li presenti una moció de reprovació dels comentaris: "els socialistes són els principals culpables d'aquest problema". Pericas ha donat per acabades les seves declaracions quan se li ha recordat que no és el mateix estar d'acord amb una política de duresa davant del fet migratori que alegrar-se'n de la mort d'una persona: "tot el que havia de dir ja t'ho he dit". I entre el que ha dit, ni una rectificació ni una disculpa.

Anglada diu que no pot estar pendent dels facebooks de tots els seus regidors
El president de PxC, Josep Anglada, ha manifestat a Manresainfo.cat que ell no pot estar pendent de tot el què diuen els seus regidors i militants a les xarxes socials i s'ha desentès dels comentaris de Pericas al facebook dient que "ha de ser Pericas qui les justifiqui". "Aquestes expressions", continuava Anglada, "es diuen moltes vegades en clau d'acudit, i no tenen més importància". En tot cas sí que ha assumit que tractant-se d'un regidor i una xarxa social "s'hauria d'anar amb més de cura". El partit no pensa actuar de cap manera pels comentaris d'Alberto Pericas a Facebook.

La notícia, en els principals mitjans catalans i espanyols
RAC1, El País, Regió7,... mitjans catalans i espanyols s'han fet ressò de la notícia que destapava Manresainfo.cat aquest passat diumenge amb els comentaris racistes del regidor de PxC a Manresa, Alberto Pericas.

Recull de premsa

Recull de premsa des de Huubs