Ecoviure ensenyarà a conduir estalviant combustible

S'oferiran cursos en què es podran inscriure fins a un màxim de 36 persones dividides en 4 grups, entre dissabte i diumenge

per Redacció, 10 d'octubre de 2011 a les 16:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La fira Ecoviure, en el seu objectiu d'impulsar la mobilitat sostenible, oferirà en aquesta edició cursos de conducció eficient que tenen com a objectiu ensenyar com es pot reduir el consum de combustible dels nostres vehicles. Aquests cursos, que seran impartits per l'autoescola Font i que són iniciativa de l'Institut Català d'Energia, podran acollir un màxim de 36 participants, que s'hi han d'inscriure prèviament, dividits en 4 grups diferents entre dissabte i diumenge.


Un bon ús del vehicle permet reduir significativament el consum d'energia. En els darrers vint anys s'ha aconseguit reduir el consum dels vehicles a motor entre un 25 i un 40%, gràcies, bàsicament, a dos factors: la millora del rendiment dels motors tèrmics i una millora aerodinàmica. Però mentrestant no ha evolucionat la nostra manera de conduir.

Els cursos de conducció eficient neixen de la necessitat d'adaptar la nostra pràctica de la conducció als nous motors amb elements d'injecció i automatització intel·ligents, que estan preparats per ajudar-nos a consumir molt menys.

En les classes que es faran a Ecoviure, els participants aprendran, entre d'altres coses, a conduir de manera més suau, respectant els altres i anticipant-se les seves maniobres, a mantenir l'alerta davant les incidències de trànsit i fer servir de manera adient el canvi de marxes i els pedals. Amb totes aquestes accions, sumant-hi les característiques dels nous vehicles, aconseguirem reduir la nostra despesa en carburant. Els cursos començaran a les 10 del matí i acabaran a les 2 de la tarda i inclouen conceptes teòrics i pràctiques.

Els resultats recollits durant quatre anys de cursos de conducció eficient, des que l'ICAEN va començar a oferir-los, mostren un estalvi de carburant d'un 20% i un increment de la velocitat mitjana per ciutat del 5%.

 

Participació