La Plataforma de la Sanitat de Cardona tallarà la C-55

Unes vint persones continuen dormint cada nit a l'ambulatori cardoní

ACN/Estefania Escolà
06 d'octubre del 2011
Unes vint persones continuen dormint cada nit a l'ambulatori cardoní.
Unes vint persones continuen dormint cada nit a l'ambulatori cardoní. | Estefania Escolà
Unes vint persones continuen dormint cada nit a l'ambulatori cardoní. Foto: Estefania Escolà

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Cardona té previst tallar la carretera C-55 aquest diumenge, a l'alçada de la Torre del Murtra. El tall, que s'iniciarà a les cinc de la tarda, durarà una hora. Una de les membres de la Plataforma, Marta Martori, ha explicat a l'ACN que l'objectiu és protestar pel tancament nocturn del CAP que des del passat 19 de setembre, ja no té servei de guàrdia nocturn de 8 del vespre a les 8 del matí. Segons Martori, la Plataforma està registrant totes les incidències que hi ha per presentar-les al gerent del Servei Català de la Catalunya Central, Oriol Morera. A més, al voltant d'unes vint persones continuen dormint cada nit a l'ambulatori cardoní.

Una de les membres de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Cardona, Marta Martori, ha assegurat que els canvis vulneren els criteris de justícia i igualtat dels ciutadans del territori, atès que dificulta el seu accés als serveis sanitaris. Martori també ha posat de manifest que la població de la zona és notablement més envellida que en altres territoris i compta amb més de 400 masies aïllades.

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Cardona, que agrupa una cinquantena d'entitats cardonines, i altres persones sensibilitzades per la retallada, també ha recollit més de 3.500 signatures per mostrar el seu rebuig a la reforma dels serveis d'urgències mèdiques que impulsa la Generalitat.

Arxivat a