Els Salats se superen a Torredembarra

Un 4d7 dels Salats a Torredembarra.
Un 4d7 dels Salats a Torredembarra. | Pep Ros
Pep Ros
03 d'octubre del 2011
Un 4d7 dels Salats a Torredembarra. Foto: Pep Ros

La Colla Castellera Salats de Súria ha realitzat, en el marc del VIII concurs de castells de Torredembarra, la millor actuació de la seva història amb tres castells de set en una mateixa actuació.

Després del pilar caminant i presentació, els Salats han escollit com a primers castells el tres i quatre de set. Segurs, amb bones mides i molt ràpids, els han descarregat sense cap incidència.

Per tercera ronda s'han reservat un castell inèdit en la història de la colla; el quatre de set amb el pilar. Castell que fa setmanes els salats treballen amb insistència als assajos. Sense anar més lluny, aquesta mateixa setmana havien descarregat la prova neta (4d6p net) en dues ocasions. En el concurs, el castell ha pujat nerviós, amb no massa bones mides i estirat al pis de terços. Tot i així molt ràpid execució s'ha vestit i desvestit tota l'estructura externa mentre en l'interior es muntava el pilar de cinc. Una reblincada en l'inici de la descarregada del pilar l'ha fet saltar per davant. Els de la camisa potassa, s'han adjudicat el seu primer castell de la gamma alta de set, tot just en el primer assalt. Aquesta temporada ja són disset els castells de set realitzats per la colla surienca.

La pròxima cita, ja serà en la seva diada el proper dissabte 15 d'octubre a les 18h, en el marc incomparable de la plaça Major del Poble Vell de Súria. Diada que posarà fi tot just a la quarta temporada de la colla; la més exitosa de la curta història dels Salats.

El ConcurSet supera totes les espectatives
Tretze colles han participat en la més lluïda edició de la història del "concurSet" (que es com es coneix popularment el concurs de Torredembarra); demostrant el gran creixement assolit per moltes colles des de la d'arrera edició. Recordem que el format del concurs és bianual i en anys senars, per no coincidir amb el concurs de Tarragona.

Els guanyadors d'aquesta edició han estat els Cargolins d'Esplugues, que han aconseguit carregar el dos de set, després d'un primer intent desmuntat com a millor castell. Els representants Bagencs, els Salats de Súria, han quedat en una meritòria novena posició, en la que ha estat la millor actuació de la seva història.

Algunes dades que parlen per elles mateixes: 40 castells; 36 de descarregats, 3 carregats i 1 intent. D'aquests 22 de la gamma alta de set (doblant els de la darrera edició que en van ser 11); 16 castells han estat estrenes de temporada i 6 eren inèdits en tota la història de les colles que els han realitzat.

Si aquí li sumem els 13 pilars caminant i els incomptables pilars i vanos de comiat, i que tot això s'ha realitzat en menys de 3,5h, cal sens dubte, felicitar a tota l'organització a càrrec de la colla local dels Nois de la Torre i a l'Ajuntament de Torredembarra.

Diada castellera singularíssima, on tothom col·labora en les pinyes dels altres malgrat la competició, i on les colles aprofiten de portar a plaça els seus millors castells. Cita molt recomanable per a qualsevol aficionat casteller.

Arxivat a