Territori i Sostenibilitat de la Catalunya Central, a Manresa

Mercè Terradellas ha assegurat que les noves instal·lacions permetran donar un servei "més proper" al ciutadà

ACN/Estefania Escolà
29 de setembre del 2011
La directora del Departament de Serveis Territorials de la Catalunya Central, Mercè Terradellas i el director general d'Urbanisme, Agustí Serra.
La directora del Departament de Serveis Territorials de la Catalunya Central, Mercè Terradellas i el director general d'Urbanisme, Agustí Serra. | Estefania Escolà
La directora del Departament de Serveis Territorials de la Catalunya Central, Mercè Terradellas i el director general d'Urbanisme, Agustí Serra. Foto: Estefania Escolà

El Departament de Serveis Territorials de la Catalunya Central té nova seu a Manresa. Les instal·lacions, que s'obriran al públic a partir de mitjans d'octubre, s'ubicaran al carrer Guimerà número 14 de la capital del Bages. La seva directora, Mercè Terradellas, ha explicat a l'ACN que "això permetrà donar un servei molt més proper al ciutadà en totes aquelles qüestions que pertanyen al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i que, fins ara, es feien des de Barcelona". Terradellas ha assegurat que el Govern ha "optimitzat" els recursos perquè s'ha aprofitat un edifici que es tenia llogat i on ja hi havia la seu del Departament d'Interior a la Catalunya Central.

A partir d'aquest dijous, totes les comissions d'Urbanisme de la Catalunya Central es faran a la nova seu de Manresa. Fins ara, es feien de forma itinerant a cadascuna de les capitals de comarca.

Agustí Serra demana als municipis que estiguin "atents" a qualsevol oportunitat d'activitat econòmica al territori
El nou director d'Urbanisme, Agustí Serra, ha presidit per primera vegada aquest dijous la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central. Serra ha explicat a l'ACN que, en aquesta primera sessió, ha demanat als municipis de les comarques centrals "que estiguin molt atents davant de qualsevol oportunitat d'activitat econòmica al territori". Serra ha assegurat que aquesta nova etapa que s'obre amb ell al capdavant tindrà els objectius d'aconseguir "més agilitat i qualitat en els procediments, i acostar-se al territori i als municipis". En aquest sentit, el nou director ha destacat que la nova seu dels Serveis Territorials a Manresa "és un primer pas".

El nou director també ha demanat als membres de la Comissió d'Urbanisme que tinguin un paper "molt més actiu" i que "s'impliquin més en els documents que es valoren i s'exposen durant la Comissió".