Les residències podrien pagar tard les nòmines

L'anunci del departament de Benestar Social i Família que els pagaments de les places concertades de residència i centres de dia dels mesos de setembre i octubre s'endarreriran podrien afectar nòmines i proveïdors

Redacció
28 de setembre del 2011
576_1299843839residencia
576_1299843839residencia
L'anunci de l'endarreriment del pagament de l'ICASS afectarà treballadors i proveïdors. Foto: Arxiu

20:13. Segons les informacions que han transcendit durant la tarda, el departament acabarà pagant un 25% de setembre i el 100% d'octubre amb la voluntat de pagar el 75% restant de setembre abans d'acabar l'any.

28/09/2011 - 14:00. Les fundacions, institucions i empreses que gestionen les residències del Bages han reconegut que no poden garantir al 100% que la decisió del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat d'endarrerir els pagaments de les places concertades de residència i centres de dia dels mesos de setembre i octubre no afecti la seva capacitat per a cobrir els pagaments de les nòmines dels treballadors i les factures dels proveïdors.

I és que del que més es queixen les entitats patronals de les residències és que l'anunci d'endarreriment en els pagaments ha arribat aquest passat dilluns, dia 26 de setembre, quan no quedava marge de maniobra per redreçar la situació i quan altres Departaments de la Generalitat havien informat de mesures similars, però amb menor transcendència financera, amb anterioritat. I encara amb el fet que no hi ha cap previsió sobre quan es podran recuperar aquestes quantitats.

Malgrat tot, segons el contingut d'una posterior reunió amb el Conseller de Benestar Social i Família sembla que aquesta mesura podria afectar només, i parcialment, els pagaments del mes de setembre.

La Fundació Sociosanitària del Bages gestiona 6 residències i centres de dia
La FSSM ha informat el comitè d'empresa d'aquesta situació, i, donat que la informació sobre l'abast d'aquestes mesures està variant a cada moment, segueix avaluant l'impacte exacte de les mateixes i continua treballant perquè aquesta decisió de la Generalitat no tingui cap incidència ni en les nòmines ni en cap dels pagaments previstos per a aquest mes de setembre. Fet que, hores d'ara, encara no es pot assegurar al 100%.

Els centres gestionats per la FSSM estan afectats per aquestes mesures les residències de Sant Andreu i Font dels Capellans a Manresa,  Sant Sadurní a Callús, així com els centres de dia de la Font dels Capellans, Sant Sadurní i el centre de dia de Manresa.

Ampans podrà cobrir les nòmines de setembre
La direcció d'Ampans ha emès un comunicat als seus treballadors confirmant que les nòmines de setembre no perillen, però han lamentat el poc marge que des de la Generalitat s'ha donat des de l'avís, recordem, aquest passat dilluns, i el pagament de nòmines a principi - finals de mes.

Residència Atzavara, plou sobre mullat
A la delicada situació que viu la Residència Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada, amb una empresa, ASER, que té moltes dificultats per a pagar les nòmines locals i que ja va obligar al Patronat Municipal Assistencial a retenir els pagaments a l'empresa adjudicatària per a pagar directament les treballadores, ara se li sumarà que l'import amb què es tenia previst cobrir la nòmina d'agost i part de la de setembre arribarà tard i sense data prevista.

NacióDigital: Mas-Colell garanteix que els retards en els pagaments no aniran més enllà de 2011