«Els Trullols Parc» es presenta en societat

Dinou de la quarantena d'empreses que integren el polígon inicien "Els Trullols Parc" per a fomentar l'oferta del polígon, coordinar la seva urbanització, neteja i mobilitat, i preparar accions conjuntes

Pere Fontanals
27 de setembre del 2011
Jaume Arnau, Xavier Padró, Rosaura Querol i Antoni Barroso durant la roda de premsa.
Jaume Arnau, Xavier Padró, Rosaura Querol i Antoni Barroso durant la roda de premsa. | PFB
Jaume Arnau, Xavier Padró, Rosaura Querol i Antoni Barroso durant la roda de premsa. Foto: PFB

Malgrat que la fundació de l'Associació d'Empresaris dels Trullols entre els negocis del comerç, la gastronomia i l'oci del polígon va formalitzar-se el passat mes de febrer per crear una figura que fes d'interlocutor davant d'altres associacions i l'administració, no ha estat fins aquest dimarts, 27 de setembre, "després del parèntesi de l'estiu" que l'associació "Els Trullols Parc" no s'ha donat a conèixer a través dels mitjans.

L'entitat, que per ara compta amb 19 representants de la quarentena de negocis que funcionen a la zona, "tot i que comptem que a mida que avancem se n'hi vagin afegint de nous", pretén contrubuir al manteniment del polígon, tant pel que fa a temes de neteja, senyalització, mobilitat i transport públic; fomentar el bon veïnatge entre els empresaris i els propietaris de la zona i fomentar "Els Trullols Parc" com a una unitat d'oferta comercial, gastronòmica i d'oci a través de campanyes concretes o, fins i tot, l'organització d'esdeveniments de tot tipus.

La primera junta constituida, que agrupa a empresaris "molt vinculats amb la ciutat de Manresa", compta amb Xavier Padró, de Silenci, com a President; Rosaura Querol, de l'Hotel Els Noguers, com a Vicepresidenta; Antoni Barroso, de CECO 2, com a Secretari; i a Jaume Arnau, del Cube, com a Tresorer. Com a vocals també hi ha Ana Ma. Barranco, de McDonalds; Remei Justícia, de Toni Elias; Jordi Martínez, de McDonalds; Jordi Padró, de Bages Centre Multicinemes i Daniel Nova, del Farolillo. Tots aquests càrrecs són bianuals. Així mateix, l'associació està dividida en quatre comissions de treball: urbanisme, mobilitat i neteja; promoció i dinamització; imatge i comunicació; i econòmica i jurídica.

Una de les primeres voluntats de "Els Trullols Parc" és la demanda d'una reordenació de la rotonda de la Pau d'accés al polígon des de la carretera nacional facilitant l'entrada i la sortida de vehicles tant des de la mateixa nacional com des de l'autopista, per evitar les congestions i confusions que moltes vegades s'hi produeixen. La senyalització exterior del parc amb la seva denominació comercial i de manera interior per indicar els conductors les zones d'aparcament i de serveis del propi parc, és una altre de les prioritats dels pioners de l'associació. La pàgina web de l'associació estarà preparada molt properament.

La primera junta de l'Associació d'Empresaris dels Trullols, que aquest proper dijous es presentarà a l'alcalde de Manresa, també confien en poder millorar l'accessibilitat a la zona a través de transport públic amb unes línies més directes i que passin pel centre de la ciutat –actualment només hi ha la perimetral que no passa pel centre.

Metres sense empreses per culpa de la indefinició de la TUC
En referència a la incorporació del parc a la Trama Urbana Consolidada, que recentment la Generalitat a tornat a aturar, s'hi han mostrat favorables -"com més oferta tinguem, més atractiva serà tota la zona", assenyalava Padró- prò han recordat que són els propietaris, i no els operadors, els que han de portar les reivindicacions i defensar la consideració del polígon com a TUC. Tot i que "no som nosaltres qui ens hem de pronunciar, és evident que estem a favor que el polígon dels Trullols es consideri dins la TUC", reblava Xavier Padró.

En aquest moment els Trullols té uns 2000 metres quadrats sense ocupar a la zona del Cube, dues naus buides a la zona de l'antiga bolera, una parcela davant de la Sala Silenci, uns 800 metres quadrats més darrera dels multicinemes, una parcela al costat del Viena i tota una planta a l'edifici de Toni Elias. Tot l'enrenou que ha portat la indefinició de la Trama Urbana Consolidada ha ajudat a perdre oportunitats d'oferta comercial, gastronòmica i d'oci "a favor d'altres zones comercials de Sant Fruitós o, fins i tot, de Terrassa" assumia Padró.