La fiscalitat i les finances, en dos postgraus de la FUB

La inscripció per a tots dos postgraus es pot fer a través de la pàgina web de l'Escola de Formació Contínua

Redacció
26 de setembre del 2011

Precisament en un moment en el que l'actualitat econòmica està marcada per temes com la recuperació d'impostos com el de successions i la crisi que afecta els mercats financers, l'Escola de Formació Contínua de la Fundació Universitària del Bages (FUB) està completant el procés de preinscripció a dos postgraus de l'àmbit d'Empresa que se centraran en aquestes qüestions. Es tracta del Postgrau en Fiscalitat i del de Comptabilitat i Finances.

El professor dels estudis d'Empresa de la FUB, David Sanclimens, que coordina el postgrau de Fiscalitat, explica que "la voluntat política de tornar a aplicar l'impost de patrimoni i de successions demostra que la fiscalitat és molt canviant i que és imprescindible estar al dia". Segons Sanclimens, la fiscalitat és una de les eines que utilitzen els governs per lluitar contra la crisi i el dèficit públic i per tant, en aquests moments, "és necessari anar actualitzant contínuament els coneixements per adaptar-se als canvis que es produeixen en aquest àmbi't".

Aquesta serà la setena edició del postgrau de Fiscalitat que imparteix l'Escola de Formació Contínua de la Fundació Universitària del Bages. Començarà el mes de novembre i s'allargarà fins el mes de juny de l'any que ve.

El programa se centrarà en el coneixement de les diverses figures impositives, en la normativa comptable i l'anàlisi dels estats financers. Es desenvoluparà en cinc mòduls dedicats al dret tributari, la tributació directa, la comptabilitat fiscal, la tributació indirecta i la tributació subestatal.

En el cas del postgrau de Comptabilitat i finances, del qual se n'impartirà la tercera edició, la seva vinculació amb l'actualitat també és clara. Segons explica el coordinador del postgrau i professor de la FUB, Jordi Rojas, "la crisi dels mercats financers està a la primera plana dels diaris cada dia, així com les dificultats que tenen les empres per obtenir finançament per desenvolupar la seva activitat". A això cal afegir-hi, a més, la morositat, un tema que "malauradament" també és del tot actual.

Aquest postgrau començarà el mes d'octubre i es perllongarà fins el mes de juny. L'objectiu és que un cop fet, els alumnes sàpiguen elaborar, gestionar, analitzar i interpretar informació comptable i financera, que tinguin un llenguatge econòmic i empresarial adequat amb un coneixement sòlid dels conceptes i instruments comptables i financers fonamentals i que disposin d'una visió generalista del procés comptable i financer de les organitzacions i el seu entorn.

En aquest cas, el programa es desenvoluparà en dos mòduls, un primer de direcció comptable i un segon de direcció financera.

La formació continuada com a inversió
La inscripció per a tots dos postgraus es pot fer a través de la pàgina web de l'Escola de Formació Contínua, a l'adreça http://efc.fub.edu/. En aquesta mateixa pàgina s'hi pot trobar informació sobre la resta de postgraus i cursos de curta durada de l'àmbit del món de l'empresa que s'organitzen des de la institució universitària manresana.

Segons Carlota Riera, directora de l'Escola de Formació Contínua, "fem una aposta decidida per anar millorant i oferint més formació postgraduada de qualitat, perquè estem convençuts que la formació continuada és bàsica per al desenvolupament professional". En aquest sentit, recentment, un informe privat de la consultora ICSA i les universitats la Salle titulat "Impacte de la formació en les retribucions 2011" conclou que els joves que tenen un postgrau guanyen un 59% més que els que tenen una formació bàsica.