El manresà Jordi Ruiz guanya la 23a Selènika

La 23a Selènika ha passat amb 1.334 ciclistes participants per 12 municipis del Bages

Redacció
25 de setembre del 2011
Imatge de la sortida de la 23a Selènika.
Imatge de la sortida de la 23a Selènika. | Penya Ciclista de Naracles
Imatge de la sortida de la 23a Selènika. Foto: Penya Ciclista Navarcles

1.334 ciclistes han sortit a les vuit del matí des del pont de Sant Benet, lloc de la sortida de la 23a Marxa Selènika Navarcles que aquesta edició ha tingut 106 quilòmetres de recorregut i que ha posat a prova a tots els participants.

Els alcaldes de Navarcles, Llorenç Ferrer i l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés han encès les traques que han donat el tret de sortida a la llarga cua de ciclistes que avui participaven a la marxa.

Després de realitzar el minut de silenci pel desaparegut ciclista manresà, Pere Llort, els ciclistes s'han dirigit cap a Sant Benet per després enfilar-se cap el Puig. Des del primer moment el grup s'ha estirat en filera fins al punt que durant gairebé vuit minuts després de la sortida encara s'estava arrancant.

En total la marxa ha recorregut 12 municipis. hi ha passat per 12 carreteres. Quatre avituallaments situats a les Torres de Fals, el Castell de Boixadors, Camps i Callús han abastit als 1334 ciclistes amb fruita, fruits secs, sucs i begudes per recuperar forces.

Els primers ciclistes han arribat pels vols de les 13h del migdia al pavelló de Navarcles. L'hora màxima d'arribada ha estat a les 18h de la tarda.

Els dos primers ciclistes en arribar a Navarcles de la 23a Marxa Selènika juntament amb dos altres corredors han estat desqualificats per l'organització per "no haver sortit del lloc previst per sota l'arc de sortida al Pont de Sant Benet".

A resultes d'aquest fet l'organització, la Penya Ciclista de Navarcles, ha donar com a primer classificat al manresà Jordi Ruiz Cañelles (Bicistoni) amb un temps de 4h39'34" amb una mitjana de 22,75Km/h.

La primera classificada femenina ha estat Anna Bello Recasens (Oxigen BTT Garraf) de Castelldefels amb un temps de 5h59'25" amb un mitjana de 17,7km/h.

La majoria dels corredors posen bona nota a l'organització de la prova. L'actor i presentador Santi Millan, ha estat aquest diumenge a Navarcles pedalant. Tot i que no és un habitual manté un bon estat de forma i manifesta una gran afició per la BTT que practica quan la feina li ho permet. També ha destacat "la sensibilitat dels organitzadors i la bona organització de la marxa".

350 persones entre organització, controls, assistència sanitària i col·laboradors han fet possible aquesta edició.