«Tocats de lletra»: els noms més il·lustres a Manresa

La iniciativa pretén fomentar la lectura amb una quarantena d'activitats programades a diferents espais de la ciutat

ACN/Estefania Escolà
22 de setembre del 2011
La comissió organitzadora del Tocats de Lletra.
La comissió organitzadora del Tocats de Lletra. | MONMAR
La comissió organitzadora del Tocats de Lletra. Foto: MONMAR

El cicle literari i de foment de la lectura "Tocats de Lletra" tornarà a omplir la ciutat de Manresa de propostes literàries i cultuals. El festival, que s'ha sabut fer un lloc entre l'oferta cultural del país, ofereix una fórmula que combina literatura i poesia però també música, exposicions, actes infantils i projeccions de pel·lícules. 'Tocats de Lletra' ha programat una quarantena d'activitats on participaran alguns dels noms més consolidats de l'escena i la literatura catalanes. És el cas de Lluís Marco, Anna Barrachina, Montserrat Carulla o Vicky Peña. Enguany, el festival estructura el seu contingut al voltant de la literatura irònica amb el lema "Irònics". La majoria dels actes seran gratuïts.

El cicle s'estrenarà el divendres dia 30 de setembre amb l'espectacle "Drapets al sol", on la companyia el Casal Familiar Recreatiu Espectacle interpretarà versos irònics escrits per poetes com Lluís Calderer, Celdoni Fonoll i Sònia Moya. A més, la programació també incorpora l'aportació de músics, joves escriptors i actors locals.

L'últim muntatge programat és el d'"Áspero mundo", de Vicky Peña. Es tracta d'un recital poètic que es podrà veure a la Sala Petita del Kursaal el dissabte 29 d'octubre i on l'actriu posarà veu als poemes d'Àngel González.

D'altra banda, del 27 al 30 d'octubre i coincidint amb els últims dies del cicle, l'Associació de Publicacions Periòdiques En Català (APPEC) instal·larà una carpa a la ciutat amb una mostra de les revistes i capçaleres que en formen part. També s'ha organitzat un concurs de microrelats irònics on hi podrà participar tothom qui ho desitgi.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, ha assegurat que el festival "Tocats de Lletra" s'ha consolidat "amb força" dins la programació cultural de la ciutat. Per la seva banda, el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, ha explicat que "seguim apostant per una fórmula on els llibres i la literatura tenen un rol central i, per aquest motiu, hem aconseguit transcendir fronteres i convertir el cicle en un festival que comença a generar interès a tot Catalunya".