Idiomes de la FUB creix amb alemany i francès i converses en anglès

Redacció
19 de setembre del 2011
Imatge d'arxiu de classes en català.
Imatge d'arxiu de classes en català. | FUB
Imatge d'arxiu de classes en català. Foto: FUB

El Servei d'Idiomes de la Fundació Universitària del Bages (FUB) ha obert aquest mes de setembre el període de matrícula per a l'oferta de cursos generals i específics. Una oferta que aquest curs 2011-2012 creix en relació amb la del curs passat.

Una de les principals novetats és la incorporació d'un curs específic de conversa en anglès per a persones que ja tinguin adquirits uns coneixements de l'idioma de nivell mitjà-avançat. Es tracta de sessions setmanals, que es faran tots els dijous de tres a quatre de la tarda, i durant les quals es faran activitats que generin conversa, com debats sobre diferents temàtiques, perquè els alumnes adquireixin fluïdesa i millorin el seu vocabulari i pronúncia.

En el cas de l'anglès, a més d'aquest curs de conversa, l'oferta creix amb més nivells. Fins al curs passat només s'impartien cursos del nivell segon al cinquè. Ara s'amplia i hi hauran també un primer nivell i un sisè nivell. En el cas dels nivells cinc i sis, tenen com a finalitat preparar l'alumnat per als exàmens del First Certificate i l'Advanced de la Universitat de Cambridge.

Per donar resposta a la demanda que havia rebut el Servei d'Idiomes en cursos anteriors, també s'incorporen cursos d'altres llengües. És el cas del francès i l'alemany. De l'alemany se n'oferirà un primer nivell i en el cas del francès, s'impartirà un curs de cinquè nivell, que serveix per preparar l'examen oficial del DELF B2.

En tots els casos, es tracta de cursos limitats a grups d'entre deu i quinze alumnes, excepte en el de conversa en anglès, on el grup serà més reduït, d'un màxim de deu persones. Tota aquesta oferta és oberta a qualsevol persona a partir dels setze anys i no està limitada als alumnes de la FUB.

Català gratuït
El curs que sí que està limitat als alumnes de la institució universitària és l'específic de català de nivell bàsic. Un curs d'iniciació a la llengua catalana que la FUB ofereix de forma gratuïta als alumnes que són de fora de Catalunya i que desconeixen el català. Aquest curs es perllonga durant tot un semestre. El curs passat, dels 247 alumnes matriculats a la FUB que provenien d'altres comunitats, 63 van iniciar el curs de català.