Ramon Folch, a les jornades sobre energia d'Ecoviure

Redacció
19 de setembre del 2011
El doctor en biologia i socioecòleg analitzarà la situació energètica a Catalunya.
El doctor en biologia i socioecòleg analitzarà la situació energètica a Catalunya. | Catpress
El doctor en biologia i socioecòleg analitzarà la situació energètica a Catalunya. Foto: Catpress

Ramon Folch, un dels personatges més destacats en temes relacionats amb l'ecologia serà el principal protagonista de les Jornades tecnològiques sobre energia que esdevindrè el primer dels actes d'Ecoviure 2011 que se celebrarà els dies 14, 15 i 16 al Palau Firal de Manresa. Folch, que a banda de doctor en biologia, exerceix com a socioecòleg, parlarà a Manresa de la demanda energètica a Catalunya davant d'un auditori format, sobretot, per professionals de les administracions públiques i del sector de les energies.

Les Jornades tecnològiques sobre energia començaran a les 9 del matí i s'allargaran al llarg de tot el matí amb l'exposició i presentació de les darreres innovacions tecnològiques relacionades amb el consum energètic, les energies renovables, etc.

Pel que fa a la fira, obrirà portes la mateixa tarda del divendres, dia 14, i l'acte oficial d'inauguració està previst a 2/4 de 7 de la tarda, a la sala d'actes del propi Palau Firal de Manresa.

Folch, un destacat científic amb gran habilitats comunicatives
A banda de ser un reconegut comunicador ambiental, amb programes televisius de divulgació ambiental molt ben valorats, Ramon Folch, en el seu vessant professional ha redactat o dirigit nombrosos estudis i projectes urbanístics o ambientals. Com a estudiós o gestor, ha participat en projectes de recerca i de cooperació ambiental i sanitària desenvolupats a Europa (Espanya, Itàlia, Andorra), Àfrica (Senegal, Txad, Costa d'Ivori, Congo , Madagascar i altres illes de l'oceà Índic) i Amèrica (Costa Rica, Guatemala, Cuba, Brasil, Xile, Argentina, Perú i Paraguai) i ha estat representant d'Espanya a la Comissió de Biologia d'Organismes i Sistemes de la Direcció General de Recerca de la Unió Europea (Brussel·les, 1986-87).

Com a docent, ha desenvolupat la seva activitat i dirigit tesis de llicenciatura o doctorat en diverses universitats i centres d'ensenyament superior, majorment a la Universitat de Barcelona i al Foro Latinoamericano de Ciencias Ambientales (FLACAM) - Cátedra UNESCO para el Desarrollo Sustentable, en el qual s'agrupen una trentena de centres universitaris, professionals i de recerca d'Argentina, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Cuba, Itàlia, Mèxic, Paraguai, Perú, Uruguai, Veneçuela i Xile.