Prop de 1.400 inscrits a les classes d'activitats físiques de l'Ajuntament

Encara hi ha unes 200 places lliures dels cursos destinats a adults i gent gran

Redacció
17 de setembre del 2011

Les classes del programa d'activitats físiques per a adults i gent gran, que organitza l'Ajuntament de Manresa, han començat amb un total de 1.392 inscrits. Aquesta xifra suposa una ocupació inicial del 85% de les places que s'ofereixen.

Les persones interessades poden continuar inscrivint-se aquests dies, ja que hi ha poc més de 200 places encara lliures. Per a la gent gran (de més de 60 anys) es programa gimnàstica dolça, que també s'ofereix als adults juntament amb altres activitats com gimnàstica de manteniment, natació, ioga o tai-txi..

En total, l'Ajuntament posa prop de 1.600 places a disposició dels usuaris, que es reparteixen en diferents equipaments de la ciutat (escoles, locals d'associacions de veïns, centres cívics, etc.).

Les classes s'allargaran fins al 22 de juny de 2012 i cal destacar l'alt nivell de fidelitat amb què compta aquesta oferta esportiva, ja que el 80% dels alumnes inscrits el curs passat repeteixen aquest any.

Activitats per a gent gran
Aquesta oferta va adreçada a persones més grans de 60 anys o bé pensionistes, i centrada en la gimnàstica suau, amb l'objectiu de mantenir les capacitats psicomotrius: exercicis de mobilitat articular, reeducació postural, coordinació neuromotora, desplaçaments bàsics, respiració i relaxació.

En total, s'ofereixen 354 places, repartides en 15 grups diferents, que es realitzen en 10 equipaments repartits per tota la ciutat.

Activitats per a adults
Aquestes activitats van adreçades a persones majors d'edat i s'ofereixen un total de 1.299 places repartides en 67 grups: 22 grups de manteniment, 28 de natació, 7 de gimnàstica dolça, 6 de ioga i 4 de tai-txi. Les classes es fan en 13 equipaments diferents.

Gimnàstica de manteniment
Cursos de dues hores a la setmana que tenen per objec tiu el manteniment de la condició física mitjançant el desenvolupament del sistema cardiovascular, la millora del to muscular i de la flexibilitat, així com la reeducació de la postura global del cos. Es treballa per mitjà de circuits, exercicis aeròbics i de tonificació muscular, exercicis d'estiraments i relaxació.

Manteniment plus
Curs de dues hores a la setmana que consisteix en sessions on s'integren exercicis aeròbics, exercicis de resistència muscular, mobilitat articular i estiraments mitjançant combinacions de moviments simples composant coreografies molt bàsiques amb una intensitat més elevada que en els cursos de manteniment.
Amb aquest tipus de treball es pretén millorar la força resistència, el sistema cardiovascular, la flexibilitat i la postura del nostre cos.

Gimnàstica dolça
Sessions duna o dues hores setmanals de gimnàstica de baixa intensitat amb l'objectiu de cercar el benestar físic mitjançant exercicis per la millora de la mobilitat articular, millora de l'equilibri i la coordinació, exercicis per mantenir el to muscular i tècniques de respiració i relaxació per millorar la consciència corporal.

Tai-txi
Curs de dues hores a la setmana que consisteix en l'execució i aprenentatge de diferents moviments realitzats lentament i de forma relaxada, units entre si harmoniosament, amb suavitat de forma circular, en combinació amb la respiració i la concentració mental.

Ioga
Curs d'una o dues hores setmanals que consisteix en l'execució d'un treball corporal basat en la pràctica d'asanes (postures), la respiració i la relaxació. Afavoreix l'equilibri integral –físic i mental–, millora la flexibilitat i el to muscular.

Natació
Cursos d'una hora a la setmana, a les piscines municipals de Manresa, d'iniciació a la natació, en tres nivells diferents:
- Nivell 0: per als alumnes que no s'aguanten a l'aigua.
- Nivell 1: per als alumnes que s'aguanten a l'aigua però es desplacen amb dificultat.
- Nivell 2: per als alumnes que es desplacen però volen millorar la tècnica.

Com inscriure's
La inscripció a qualsevol d'aquestes activitats s'ha de fer a través d'una trucada telefònica al 010 en horari de 9.00 a 19.00 h. Si truqueu des d'un mòbil, al 93 878 23 01. En el moment de facilitar la inscripció cal facilitar:

  • Grup i activitat al qual s'inscriu (només 1 grup per cada activitat)
  • Nom i cognoms
  • DNI
  • Data de naixement
  • Domicili, població i codi postal
  • Telèfon
  • Número de compte corrent, al qual es cobrarà l'import del curs que és de 20 euros per a la gent gran, i d'entre 68 i 102 euros per a les activitats adreçades a adults.

Tots els participants hauran de portar un certificat mèdic que acrediti que poden realitzar activitats físiques.