I aquest vespre, a defensar el model lingüístic de l'escola

Òmnium Bages convoca tota la ciutadania a concentrar-se dilluns dia 12 de setembre, a les set de la tarda, davant dels ajuntaments

Redacció
11 de setembre del 2011
Els sindicats afirmen que enguany hi haurà menys professors.
Els sindicats afirmen que enguany hi haurà menys professors. | ACN
Òmnium crida a concentrar-se davant dels ajuntaments per defensar el model actual d'escola. Foto: ACN

Òmnium Bages convoca tota la ciutadania a concentrar-se dilluns dia 12 de setembre (primer dia de curs), a les set de la tarda, davant dels ajuntaments de la comarca; i se suma així a la crida a la mobilització que fa la coordinadora Somescola.cat. En nom de Somescola.cat, es convida les famílies, professorat i ciutadans a mostrar el seu rebuig als atacs contra el nostre model d'escola, sota el lema "Per un país de tots, l'escola en català".

A Manresa, el punt de trobada serà a la plaça Major, davant de l'Ajuntament, a les set de la tarda, on representants de l'àmbit de l'educació faran lectura del manifest.

Cartells de Somescola.cat
Amb aquesta finalitat, Somescola.cat posa a disposició dels centres educatius el cartell amb el lema "Per un país de tots, l'escola en català", amb l'objectiu de refermar el suport de tots a l'escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa. El cartell es pot descarregar des d' aquí .

Somescola.cat també ha reforçat les accions empreses fins ara, com és la signatura per part dels ajuntaments catalans de la moció en favor de l'escola en català i l'adhesió de centres escolars, particulars i entitats al manifest de Somescola.cat, que ja supera les 21.000 adhesions.

ICV s'adhereix a la crida
ICV Bages- Berguedà- Solsonés s'adhereix al manifest i a les accions promogudes per somescola.cat. La diputada d'ICV Laura Massana ho farà davant de l'ajuntament de Manresa. Somescola.cat està impulsant un seguit d'actes en rebuig a les tres sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya, fet que ha estat ratificat per una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El Consell Escolar Municipal de Súria fa seva la convocatòria
El Consell Escolar Municipal ha convocat per a dilluns vinent, 12 de setembre, una concentració en suport del català com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya, afegint-se a la mobilització convocada a tot el país per la plataforma Somescola.cat. La concentració tindrà lloc davant de la Casa de la Vila, a partir de les 19.00 h.

L'adhesió va ser acordada en una reunió celebrada dijous amb la presència de representants dels centres escolars i de la regidora d'Educació i Cultura, Ana Pérez. El Consell Escolar Municipal integra tota la comunitat educativa de la vila.

El Consell Escolar Municipal també va instar l'Ajuntament a aprovar per ple una moció en suport de l'escola catalana.