Manresa entregarà la Senyera en la Diada de Barcelona

Manresa ha estat la ciutat elegida per fer el lliurament de la Senyera que presidirà l'acte institucional de la Diada de l'11 de Setembre a Barcelona

Redacció
02 de setembre del 2011
L'acte institucional de la Diada de 2010 al Parc de la Ciutadella.
L'acte institucional de la Diada de 2010 al Parc de la Ciutadella. | Adrià Costa

L'acte institucional de la Diada de 2010 al Parc de la Ciutadella. Foto: Adrià Costa

Manresa ha estat la ciutat elegida per fer el lliurament de la Senyera que presidirà l'acte institucional de la Diada de l'11 de Setembre a Barcelona, segons s'ha confirmat avui. El protagonisme manresà de la de celebració es veurà complementat pels acords de la Marxa dels Armats que sonaran, amb l'arranjament musical de Manel Camp, durant la desfilada solemne de la formació de gala dels Mossos d'Esquadra.

El lliurament de la Senyera per part de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, al president de la Generalitat, Artur Mas; i a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; es farà a l'inici de l'acte, que començarà a les 11.30 del matí del diumenge, 11 de setembre, al Parc de la Ciutadella.

Com es tradicional, aquesta celebració institucional de la Diada que organitzen conjuntament el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya, commemorarà enguany diferents efemèrides al voltant de fets i personalitats de la cultura catalana.

Enguany, segons expliquen els organitzadors, s'ha escollit Manresa per representar els municipis catalans "en reconeixement da la ciutat on el 1892 es van redactar les Bases, en les quals es reclamava la devolució de les Constitucions Catalanes".

L'any passat, l'ajuntament que va lliurar la Senyera va ser el d'Aiguamúrcia, població a la que pertany el monestir cistercenc de Santes Creus, fundat feia 850 anys. El 2009 va ser l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, vila nadiua del president Macià, en commemoració del 150è aniversari del seu naixement; mentre que el 2008 va ser Ripoll, en commemoració del mil·lenari de l'Abat Oliba.

Els anys anteriors van ser Lleida (2007) i Miravet (2006), municipi que va acollir el 12 de novembre de 2004 la trobada de les principals forces polítiques catalanes per a impulsar el nou Estatut. El 2005, el municipi encarregat de lliurar la senyera va ser Sant Boi de Llobregat, coincidint amb el trentè aniversari de la primera Diada popular després de la Dictadura, que es va celebrar en aquesta localitat. El 2004 es va hissar la bandera d'Organyà, que celebrava els vuit-cents anys de les seves Homilies.

Mercè Rosich presidirà la Diada oficial a Manresa
La participació de l'alcalde Valentí Junyent en l'acte institucional de la Diada a Barcelona farà que la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, sigui l'encarregada de presidir les celebracions oficials que es faran a la plaça Onze de Setembre de la ciutat.

L'acte començarà a les 12 del migdia amb l'ofrena floral institucional i de les entitats manresanes que s'hi vulguin adherir. Els cantaires de les corals de Manresa cantaran Els Segadors i la Cobla Ciutat de Manresa amenitzarà la ballada de sardanes amb els grups sardanistes Dintre el Bosc i Nova Crida, i amb tots els manresans i manresanes que s'hi vulguin afegir.