El nou Assignia debuta amb derrota davant el CAI

29 d'agost del 2011
576_1314560207_Adri_Costa_11_Torneig_BAsquet_Unnim_sT_jULIA_2011
576_1314560207_Adri_Costa_11_Torneig_BAsquet_Unnim_sT_jULIA_2011 | Adrià Costa
Partit entre l'Assignia Manresa i el CAI Zaragoza. Foto: Adrià Costa

És només el primer partit d'un llarga pretemporada. Durant tres quartes parts de l'enfrontament, l'Assignia Manresa va oferir mostres de qualitat però al darrer quart es va desfer com un terrós de sucre i va acabar cedint per dotze punts (63-75) en l'enfrontament disputat a Sant Julià de Vilatorta. Justin Doellman i Josh Asselin van ser els principals arguments d'un Assignia Manresa que no va utilitzar l'hongarès Adan Hanga. Michael Downs va ser un dels altres destacats. Al descans, el conjunt manresà dominava 33-26.

L'avantatge de l'Assignia Manresa va arribar als tretze punts al tercer quart, però un petita reacció aragonesa ho va deixar en un 54-47 abans del període definitiu. A partir d'aquí, una desfeta més física que esportiva. El parcial de 0-23 va capgirar el marcador. Un triple de Downs va posar fi a una sequera de set minuts sense anotar. Finalment, derrota de l'Assignia Manresa 63-75.

El proper amistós serà el 4 de setembre davant d'un Barça sense la majoria dels jugadors que formaran part de la seva plantilla.

27è Torneig Bàsquet Unnim
Aquest cap de setmana s’ha celebrat el 27è Torneig Bàsquet Unnim. Els partits s’han jugat de manera simultània en unes 35 pistes de Sant Julià de Vilatorta i altres 16 poblacions d'Osona.

En la jornada inaugural de dijous, més de 500 persones van presenciar el partit d'exhibició femení entre el Boston University (USA) i l'Uni-Girona. Va ser un partit amb molta emoció fins el final i que va acabar amb la victòria de les catalanes per 57-55, amb una cistella a l'últim segon.

Després del partit  es van poder presenciar els exercicis que a peu de pista van realitzar els més de 100 àrbitres que participen en l'estage de pretemporada que té lloc durant aquest torneig.

La nit del dissabte ha estat la més espectacular amb els “All Stars”, que va incloure la final del concurs de Triples Esclat i d’Esmaixades Powerade. Els guanyadors va ser els següents:

Triples
Campió: Nacho Román (CB Prat)
Sotscampió: Albert Almagro (CB Prat)

Esmaixades
Campió: Albert Cabrera (CB Prat)
Sotscampió: Gil Dachs (CB Torelló)
S’ha de fer una menció especial per l'intent de les esmatxades més espectaculars, tot i que no van arribar a materialitzar-se, de Txus Eñeso (CB Sant Just)

El campionat de Two Ball l'ha guanyat la parella formada per Guillem Rius i Èric Ruiz de Manlleu.

El diumenge pel matí s'ha celebrat el Trofeu Albert Tobal entre els cadets del Joventut i el Manresa, i la selecció masculina júnior d'Osona. Ha quedat campió el Joventut de Badalona.

El diumenge per la tarda s’ha pogut veure el partit d’exhibició entre el entre el CAI Zaragoza i l'Assignia Manresa, tots dos equips de l’ACB. La victòria ha estat pel CAI per 75-63 (26-33 al descans). Durant tot el partit ha anat per davant el Manresa, però en l'últim quart els aragonesos han protagonitzat una gran remuntada.

En total, 226 equips han participat en el torneig, jugant més de 500 partits.

La final sènior masculina ha estat disputada pel Quart i l'Argentona, amb victòria del Quart per 33-32.
La femenina l'ha guanyat l'Hispano Canyelles (Barcelona) a les Kiwis (Torelló) per 46-44.

Podeu trobar resultats i classificacions, al web del torneig

--------------------

2011
- Partit ACB CAI Zaragoza - Assignia Manresa
-Trofeu Albert Tobal: Joventut Badalona - CB i Unió Manresana - Selecció d'Osona

- Partit d’exhibició de la Selecció Femenina d’Osona

Silueta d'un dels jugadors que disputen el 27è Torneig de Bàsquet Unnim, el pàssat divendres a Sant Julià de Vilatorta. Foto: Adrià Costa