L'Ajuntament convida a fer servir el bus urbà aquesta Festa Major

El Bus nocturn repeteix per tercer any consecutiu des de les 11 de la nit a 2/4 de 4 de la matinada des de divendres fins a dilluns

Redacció
26 d'agost del 2011

L'Ajuntament de Manresa ha fet una aposta per potenciar l'ús del servei de bus urbà aquesta Festa Major i molt especialment en l'acte més multitudinari del programa: el castell de focs al Parc de l'Agulla. Per això, ha mantingut aquest divendres, dissabte, diumenge i dilluns el servei de Bus nocturn de les 11 de la nit a 2/4 de 4 de la matinada, que ha funcionat en els dos anys anteriors.

Des del consistori manresà s'anima particularment als ciutadans que vulguin gaudir dels actes festius que es fan de nit a deixar el cotxe a casa i a desplaçar-se amb el transport públic, tot i que també es recomana utilitzar el servei de bus la resta d'hores del dia. D'aquesta forma s'evitaria la concentració de vehicles al centre de la ciutat i altres tipus de riscos.

En el cas específic del Bus nocturn que excepcionalment funciona des d'avui fins dilluns, hi haurà dues línies en circulació: la L6-Festius que va de Cal Gravat-La Balconada cap a Sant Domènec, passant per la Sagrada Família i la carretera de Vic; i que enllaça amb la Línia 7-Festius que inicia el seu recorregut a Sant Domènec i va cap a La Parada, on es pot baixar a la parada d'Alcalde Prunés per anar al castell de focs.

Paral·lelament, enguany l'Ajuntament ha decidit suprimir el bus gratuït que feia part del recorregut del bus urbà per traslladar els assistents al piromusical per les limitacions d'aquest servei que només circulava abans de l'espectacle, però no un cop finalitzat.

En el cas específic del castell de focs, a més a més, cal recordar que les dues línies mantenen diumenge els seu horaris de qualsevol dia festiu, amb la qual cosa la gent que ho desitgi es podrà desplaçar al Parc de l'Agulla des de les 8 del matí, amb la freqüència habitual de cada mitja hora.

Les freqüències de pas del Bus nocturn seran de mitja hora a partir de les 11 de la nit i l'últim bus sortirà del centre de la ciutat (Guimerà i Sant Domènec) a 2/4 de 4 de la matinada, tot i que acabarà l'última ruta a les 4. Les tarifes seran les mateixes que les del servei habitual. És a dir, el bitllet senzill costarà 1,45 € i 6,65€ la targeta de deu viatges, la T-10, que deixa el cost del cada viatge en 66 cèntims.