La bicicleta, com a eina de serveis a la ciutadania

Cinc persones creen la cooperativa Manresana de serveis amb bicicleta (Mbici) per a promocionar-ne el seu ús com a mitjà de transport, i per acostar l'activitat econòmica i el patrimoni de proximitat

per Redacció , 24 d'agost de 2011 a les 08:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'agost de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les excursions de proximitat en bicicleta serà una de les línies de negoci de Mbici. Foto: Mbici


Víctor Maeso, Adam Major, Fina Llopart, Marta Salmeron i Josep Tomàs han engegat la cooperativa d'iniciativa social (sense afany de lucre) Manresana de serveis en bicicleta (Mbici) dedicada a l'oferta de serveis realitzats amb bicicleta. El projecte parteix de la idea d'aprofitar el valor pràctic de la bicicleta com a vehicle àgil, pràctic, barat, no contaminant i que no col·lapsa el trànsit de la ciutat i, a la vegada, la seva competitivitat a l'hora de promocionar el territori, el seu patrimoni, i per promoure les activitats productives de l'entorn.

La gamma de serveis de Mbici és molt diversa: itineraris turístics, sortides d'escolars, tallers de formació en reparació de bicicleta, lloguer de bicicletes, transport en bicicleta i activitats de promoció de l'ús de la bicicleta. L'especificitat d'aquests serveis és que és realitzen amb bicicleta. Cap d'aquestes línies de negoci existeix al Bages amb aquesta especificitat.

Per a desenvolupar la seva activitat, Mbici disposarà d'un flota de 30 bicicletes tot terreny i de totes les mides per oferir-les als grups escolars i als visitants adults. També tindrà una dotació de bicicletes elèctriques per a les persones que prefereixen ajuda, un tàndem i un tricicle amb suport elèctric per fer el transport més voluminós. L'àmbit d'actuació és prioritàriament el pla de Bages.

Mengem Bages
Mbici neix associada a un altre projecte cooperatiu, Mengem Bages. És un projecte de promoció i distribució d'aliments produïts a la comarca del Bages. Els dos projectes comparteixen l'objectiu de dinamitzar l'economia productiva local i fer-ho amb criteris del segle XXI, reduint el consum de carburants. El projecte compartit consisteix en facilitar el consum de productes que no han hagut de ser transportats de l'altra punta de món i una bona part del transport es farà en bicicleta. La col·laboració entre les dues iniciatives serà intensa: D'una banda, Mengem Bages contractarà el transport de menjar a Mbici i, de l'altra, Mbici contractarà els àpats de les excursions turístiques a Mengem Bages. Les dues activitats compartiran el local al carrer del Bruc 59.

Pel que fa a l'activitat relacionada directament amb la bicicleta, Mbici compte amb el suport i l'assessorament de Biciclot. Es tracta d'una cooperativa dedicada als serveis amb bicicleta que té una llarga experiència d'oferir aquest tipus de serveis a Barcelona.

Calendari
Durant el mes de setembre i octubre es realitzaran les obres d'adequació del local. L'empresa aprofitarà aquest temps per realitzar actuacions de promoció com la participació a la pedalada de la Setmana de la Mobilitat del 25 de setembre i realitzarà les primeres excursions per provar i donar a conèixer els serveis turístics i els adreçats a les escoles. L'activitat completa es preveu iniciar a finals d'octubre.

Web de Mbici

 

Participació