«L'infern d'alabastre» inspira una ruta històrica a Cardona

La "Ruta de l'infern" serà una ruta històrica, de ficció i gastronòmica

Redacció
03 d'agost del 2011
La Torre de Meer és un dels punts de la ruta.
La Torre de Meer és un dels punts de la ruta. | AjCDN

La Torre de Meer és un dels punts de la ruta. Foto: AjCDN

Al voltant de la novel·la "L'infern d'alabastre", s'ha organitzat una ruta històrica i literària pels principals indrets que apareixen al sorprenent "thriller" de Jordi Santasusagna.
 
El proper dijous 11 d'agost al tindrà lloc a Cardona l'anomenada "Ruta de l'infern", una caminada nocturna per alguns dels escenaris de la novel·la "L'infern d'alabastre" de l'escriptor cardoní Jordi Santasusagna. La idea va sorgir de manera espontània a la pàgina que el llibre té a Facebook, i després del posterior engrescament dels seguidors, es va tirar endavant. Es tracta d'un recorregut on es combinaran les explicacions i curiositats literàries amb els apunts històrics de cada indret. Àlex Tripiana, de la Fundació Cardona Històrica i el mateix autor seran els encarregats de conduir aquesta curiosa barreja que està aixecant gran expectació entre els lectors del llibre. Segons expliquen "no serà un recorregut turístic típic, sino que, igual que a la novel·la, trepitjarem racons poc coneguts però amb una història al darrera que els fa interessants".
 
A més, i com a cirereta, el Restaurant Les Monges de l'Hotel Bremon ha preparat per un cop finalitzada la ruta,  un sopar temàtic anomenat "Els tastets de la Mare de Déu del Patrocini", en honor a la imatge protagonista de la novel·la.
 
"L'infern d'alabastre" va sortir a la venda el passat mes de març i, després de l'impacte inicial a Cardona, comença a fer-se un lloc a les llibreries de la Catalunya Central. La història es localitza a Cardona i Solsona i narra de manera trepidant un munt de conxorxes i venjances polítiques i religioses al voltant de la imatge de la patrona de la vila, una valuosa marededéu d'alabastre original de Marsella.

Arxivat a