La Mancomunitat del Bages per al Sanejament tria Junyent de president

És l'ens que s'encarrega de la gestió i explotació dels sistemes d'evacuació i tractament d'aigües residuals

Redacció
25 de juliol del 2011
Assemblea de la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament.
Assemblea de la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament. | AjM

Assemblea de la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament. Foto: AjM

Valentí Junyent ha estat escollit avui president de l'ens comarcal que s'encarrega de la gestió i explotació dels sistemes d'evacuació i tractament d'aigües residuals dels municipis del Bages que en formen part.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha estat elegit avui president de la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament durant l'assemblea constitutiva d'aquest organisme, la primera que s'ha celebrat després de les eleccions municipals del 22 de maig. Junyent ha rebut els vots a favor de tots els assistents, excepte dues abstencions dels representants de Navàs i Sant Joan de Vilatorrada.

La Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament, creada el 1986, és un ens administratiu de local, de caràcter supramunicipal, voluntari, cooperatiu, per a la gestió de serveis relacionats amb el sanejament i la realització d'activitats econòmiques d'interès local en aquest àmbit.

D'acord amb els estatuts vigents, la missió de la Mancomunitat és la gestió i explotació dels sistemes d'evacuació i tractament d'aigües residuals dins l' àmbit territorial dels municipis que la integren.

Els municipis que en formen part, a banda de Manresa, son Calders, Callús, Castellnou de Bages, El Pont de Vilomara i Rocafort, Fonollosa, Navarcles, Navàs, Rajadell, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador de Guardiola, Santpedor i Santa Maria d'Oló.

L'assemblea d'avui s'ha obert amb la constitució de la mesa d'edat i la votació del president, amb la única candidatura de l'alcalde Manresa sobre la taula. En ser escollit, Valentí Junyent ha ocupat el seu lloc a la taula presidencial.

Tot seguit, alguns dels representants municipals que s'estrenaven en la Mancomunitat han demanat informació sobre les activitats que realitza aquest ens comarcal i altres han fet preguntes concretes sobre qüestions que afectaven directament el seu municipi. El secretari, Lluís Granero, i el gerent d'Aigües de Manresa, Josep Alabern, han estat els encarregats de donar les explicacions als assistents.