Sense cotxe oficial

Els nous alcaldes de Manresa i Igualada volen donar exemple i deixen de tenir vehicle propi

Quico Sallés
14 de juliol del 2011
Alguns municipis opten per eliminar els cotxes oficials.
Alguns municipis opten per eliminar els cotxes oficials. | Arxiu ND

Alguns municipis opten per eliminar els cotxes oficials. Foto: Arxiu ND

En el marc de la política d'austeritat que han endegat molts ajuntaments, alguns alcaldes han decidit fer un pas més, a banda de rebaixar-se o si més no congelar-se el sou. Una de les mesures més visibles d'aquestes primeres setmanes és veure alguns alcaldes desplaçar-se sense cotxe oficial. Un d'ells és el nou batlle de Manresa, Valentí Junyent, que ha decidit prescindir del cotxe oficial de l'ajuntament per estalviar-se els mil euros mensuals que costava el vehicle. Fonts de l'ajuntament han explicat a Nació Digital que l'alcalde es desplaçarà amb el seu vehicle, amb el dels regidors quan l'acompanyin per fer alguna visita, amb taxi o transport públic.

Fins ara l'ajuntament tenia un Audi A6 2.7, que pagava pel sistema de rènting, però el contracte es va acabar el mes de juny i l'equip de govern ha decidit no renovar-lo. "No podem tenir un cotxe oficial en l'actual situació econòmica i per la imatge que genera un cotxe ostentós" assegura Junyent, que ha près aquesta decisió "per no incrementar la despesa”. El dirigent de CiU, que recupera l'alcaldia setze anys després, considera que "l'estalvi no només ha de venir dels sous, sinó amb gestos i petites actuacions". Tampoc tindrà guardaespatlles, que li feia el xofer, que és un agent de la Policia Local, perquè, a parer de Junyent, no hi ha cap situació d'amenaça que justifiqui la seva presència.

No es tracta d'un cas aïllat. El nou alcalde d'Igualada, Marc Castells, també ha renunciat a tenir vehicle oficial. El batlle convergent, que va desestimar el servei només accedir al càrrec, afirma que "l'alcalde és qui primer ha de donar exemple" i afegeix que "si tots som conscients que cal contenció, responsabilitat i compromís per superar la crisi que travessa la nostra ciutat, l'alcalde ha de ser el primer a adoptar mesures en aquest sentit”.