Manel Camp i Llibert Fortuny arriben al Memorial Eduard Casajoana

Aquest dijous a les 10 del vespre

Redacció
13 de juliol del 2011

Dijous passat es va donar el tret de sortida a la XVII edició del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, Memorial Eduard Casajoana, amb la celebració del magnífic concert que van oferir Josep Bros i Vladislav Bronevetzky.

El festival segueix amb pas ferm i aquesta setmana és el torn del segon concert, que anirà a càrrec del Pianista Manel Camp i del Saxofonista Llibert Fortuny amb les obres de: "Mozzart en Jazz".

El concert tindrà lloc dijous 14 de Juliol a les 22:00 hores al Mas de Sant Iscle.

Programa del concert
Petita Serenata Nocturna
Sonata fàcil en Do Major
Minuet de "Don Giovanni"
"Les noces de Fígaro" (fragments)

Manel Camp i Llibert Fortuny presenten un nou espectacle com a duet a partir de la música de Mozart revisant part de la seva obra i portant-la al terreny jazzístic, on la improvisació es desenvolupa i s'encreua amb idees més actuals respectant la idea inicial de l'autor.

Esdevé així, una aventura diferent on els dos músics juguen a través d'un diàleg ple de sorpreses i d'incansable renovació a través d'un passeig per les obres més emblemàtiques de l'autor.

La proposta d'aquest concert a duo, entre el pianista Manel Camp i el saxofonista Llibert Fortuny, va sorgir arran de la celebració del 25è Premi de Música Ciutat de Manresa, intervenint en la cloenda d'un Premi que havia estat dedicat a la figura d'aquest compositor.

Les versions jazzístiques que ofereixen aquest duet, van des de la famosa Marxa Turca, fins a la Petita Serenata Nocturna, passant per fragments de les òperes Les bodes de Figaro o La Flauta Màgica, sense oblidar la simfonia en Sol menor o les Sonates per a piano. Tot un seguit de peces prou conegudes per tothom que ajuden a seguir les variacions i improvisacions que els dos instrumentistes creen dalt l'escenari.

Manel Camp, Pianista, compositor i pedagog, és una de les figures més importants del jazz i la música moderna del nostre país.

Convidat pels principals festivals de jazz.  Més de 30 discos editats i una dotzena de bandes sonores. També destaquen les seves col•laboracions amb molts dels grans noms de la música.

Cap del Departament de Jazz i Música Moderna de l'Escola Superior de Música de Catalunya, (ESMUC), Conseller del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, (CoNCA).

Llibert Fortuny, una de les propostes més contundents de l'escena jazzística espanyola, i amb tota la força creativa, original i trencadora que, amb la seva joventut, li ha valgut ser considerat el millor saxofonista de jazz a casa nostra.

Junts fan que les notes conegudes d'aquest gran compositor clàssic sonin diferent, i ens transportin a móns i paisatges completament inesperats i sorprenents.