El ple de Súria completa la nova organització municipal

Redacció
03 de juliol del 2011
Els membres de la corporació, en el transcurs del ple municipal.
Els membres de la corporació, en el transcurs del ple municipal. | AjSú
Els membres de la corporació, en el transcurs del ple municipal. Foto: AjSú

El ple municipal de Súria va aprovar ahir, dijous, per unanimitat el dictamen de constitució dels grups polítics que formaran part de la corporació en el mandat 2011-15. També es va aprovar per unanimitat un dictamen que fixa el darrer dimecres de cada mes com a data de celebració dels plens municipals ordinaris, tret dels dies festius i dels mesos de juliol i agost.

En el transcurs del ple també es va donar compte dels recents decrets sobre delegació de competències entre els membres del govern municipal, de la constitució de la Junta de Govern Local i del nomenament dels nous tinents d'alcalde.

Els grups municipals de l'Ajuntament de Súria per al mandat 2011-15 són els següents:

  • Grup municipal de CiU. Portaveu: Josep M. Canudas i Costa.
  • Grup municipal socialista. Portaveu: Antoni Julián i Ribera.
  • Grup municipal GIIS. Portaveu: Santi Filló i Farreras.
  • Grup municipal AIS. Portaveu: Miquel Caelles i Campà.
  • Grup municipal ERC. Portaveu: Àngel López i Hernández.

El ple va aprovar per unanimitat el dictamen de constitució de la Comissió Especial de Comptes, que estarà presidida per l'alcalde i formada pels següents regidors com a vocals: Valentí Sastre (CiU), Antoni Julián (PSC), Santi Filló (GIIS), Miquel Caelles (AIS) i Àngel López (ERC). El secretari de la Comissió Especial de Comptes serà el secretari-interventor de la corporació municipal.

També es va aprovar per unanimitat el dictamen de creació d'una Comissió d'Estudi per a l'estudi i informe dels dictàmens que s'hagin de sotmetre a l'aprovació del ple, així com a l'estudi d'altres qüestions. La Comissió d'Estudi serà presidida per l'alcalde o regidor en qui aquest delegi, i estarà integrada per un representant de cada grup municipal.

D'aquesta manera es completa el procés d'establiment de la nova organització municipal, a partir de la composició fixada pel resultat de les eleccions del passat 22 de maig. L'inici de les sessions ordinàries del ple serà a les 20.00 h.

El ple municipal també va aprovar per 7 vots a favor (CiU, AIS i ERC), 3 abstencions (PSC) i 3 vots en contra (GIIS) un dictamen sobre el règim de retribucions, indemnitzacions i dietes dels regidors i regidores de la corporació. D'acord amb aquest dictamen, l'alcalde de Súria exercirà el seu càrrec en règim de dedicació exclusiva, amb una retribució de 2.982,5 euros mensuals bruts.

El règim d'indemnitzacions aprovat és el següent:

  • Per assistència als plens: 80 euros per sessió.
  • Per assistència a les Comissions d'Estudi i informatives: 50 euros per sessió.
  • Per assistència a Juntes de Govern: 75 euros per sessió.
  • Pel desenvolupament de les delegacions establertes per l'Alcaldia en favor dels tinents d'alcalde i dels regidors delegats: 300 euros mensuals.

Els grups municipals rebran una assignació mensual de 150 euros per cada grup i de 50 euros per cada regidor electe. En concepte de dietes i despeses de locomoció, s'aplicarà la mateixa normativa vigent per als funcionaris públics.

El ple municipal també va tractar els següents punts:

  • Aprovació per unanimitat del dictamen sobre les festes locals de Súria per a l'any 2012, que hauran de ser ratificades pel departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. Els dies proposats com a festes locals són el 20 de gener (festa de Sant Sebastià, divendres) i el 16 de juliol (dilluns de Festa Major).
  • Aprovació per unanimitat del dictamen de nomenament dels representants de l'Ajuntament als diferents òrgans i institucions de què forma part.
  • Aprovació per unanimitat del dictamen de designació com a ‘clavers' de la corporació, amb signatura a les entitats bancàries, a l'alcalde Josep Maria Canudas, al secretari interventor Miquel Salmerón i a la tresorera de la corporació, Noèlia Aliste.
  • Donar compte d'un decret d'Alcaldia sobre la modificació de crèdit 3/2011, que afecta diferents actuacions de la Llei de Barris.
Arxivat a