Les Associacions de la Síndrome d'Asperger es troben a Castellnou

La trobada inclou una xerrada de pares i mares d'infants afectats, activitats a l'aire lliure per als nens i nenes, un dinar i animació infantil

Redacció
30 de juny del 2011

Castellnou de Bages serà aquest dissabte l'escenari de la festa que reunirà les Associacions de la Síndrome d'Asperger de Catalunya. Les entitats, que tenen presència a la major part del territori català i també a la Catalunya Central, es trobaran a partir de les 10 del matí. La primera activitat serà una xerrada sota el nom "I si no fem res, què pot passar?", a càrrec de pares i mares d'infants que tenen la Síndrome d'Asperger. Explicaran les seves experiències davant un trastorn desconegut per la major part de la ciutadania.

A l'aire lliure
Les activitat continuaran amb un "Bosc d'Aventura" amb circuit de ponts aeris, tirolina, escalada i quads infantils. Els nens i nenes faran les activitats en grup i seran guiats per monitors especialitzats. Abans de dinar es programaran jocs i dinàmiques de piscina. A la tarda hi haurà animació infantil per cloure la jornada.

Síndrome d'Asperger
La Síndrome d'Asperger és un trastorn del neurodesnvolupament i afecta entre 3 i 7 infants de cada 1.000 nens i nenes a Catalunya. La persona que la pateix té un aspecte extern normal, sol ser intel·ligent i adquireix el llenguatge amb normalitat, però presenta problemes per relacionar-se amb els altres i té comportaments inadequats. La malaltia ha estat reconeguda recentment per la comunitat científica i encara és molt poc coneguda per molts professionals.