Manresa i Igualada col·laboraran per tenir més pes en el territori

L'actual alcalde de Manresa havia estat gerent de l'Igualada Hoquei Club

Redacció
30 de juny del 2011
Valentí Junyent signa al llibre d'honor davant l'alcalde d'Igualada, Marc Castells.
Valentí Junyent signa al llibre d'honor davant l'alcalde d'Igualada, Marc Castells. | AjM

Valentí Junyent signa al llibre d'honor davant l'alcalde d'Igualada, Marc Castells. Foto: AjM

L'alcalde manresà, Valentí Junyent, ha visitat avui oficialment l'alcalde de la capital de l'Anoia, Marc Castells, per mantenir una reunió de treball. En acabar, tots dos han coincidit en la necessitat d'aparcar vells enfrontaments i sumar esforços per tirar endavant projectes d'interès de les dues ciutats. Junyent ha recordat la seva etapa de gestor de l'hoquei igualadí tant en el seu parlament com en la signatura del Llibre d'Honor de la capital de l'Anoia.

Manresa i Igualada treballaran plegades per reclamar el seu protagonisme en el territori i fer-se costat en aquelles iniciatives que puguin ser d'interès per a cada ciutat. Així ho han manifestat aquest migdia l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el d'Igualada, Marc Castells, després de la reunió de treball que han mantingut aquest matí a la capital de l'Anoia.

La trobada celebrada a l'Ajuntament igualadí és un nou pas en l'estratègia de l'alcalde manresà –anunciada durant la campanya electoral- de generar complicitats en el territori i que dilluns passat, dia 20 de juny, el va portar a visitar els alcaldes de Solsona, David Rodríguez, i de Berga, Juli Gendrau.

En acabar la reunió, Junyent i Castells han fet una valoració de la trobada en r oda de premsa. L'alcalde de Manresa ha iniciat la seva intervenció destacant els lligams professionals i personals que l'uneixen amb Igualada, com l'etapa de gestor de l'equip d'hoquei de la ciutat o el fet de tenir una neboda casada amb un igualadí i que ara hi està vivint.

Junyent va assenyalar que "amb aquesta nova etapa que s'enceta amb el nou alcalde, pensem que hi ha més coses que ens apropen que no pas ens allunyen" abans d'afegir que "han de passar a la història els moments en què uns i vivíem d'esquena, perquè del que es tracta és que Manresa doni suport a iniciatives d'Igualada i que Igualada pugui fer costat als projectes que puguin sortir des de Manresa".

Com a exemple va esmentar el cas de l'aeroport corporatiu d'Òdena-Igualada. "Tenim tantes ganes com vosaltres de que tiri endavant perquè estarà molt a prop de Manresa i als manresans ens anirà molt bé que l'aeroport estigui aquí", ha declarat Junyent.

En la mateixa línia, el primer regidor igualadí ha destacat que les dues ciutats tenen alguns problemes comuns, com la lentitud de la connexió per via fèrria amb Barcelona, i ha considerat que "en un món com l'actual, és important que sumem perquè la suma del territori ens fa mes forts. Per això hem de treballar per la unitat i compartir projectes comuns".

Marc Castells ha ressenyat que l'objectiu d'aquesta trobada institucional –celebrada a petició de l'alcalde de Manresa- és "generar una dinàmica de complicitats i deixar de banda les tibantors que històricament hi ha hagut entre les dues ciutats i que no han portat a res. Hem de canviar el xip, estem al segle XXI i només podem mirar per aprendre dels errors". També ha avançat que en el futur es podria organitzar jornades bilaterals institucionals per treballar temes sectorials conjuntament.

Junyent signa al Llibre d'Honor
Abans de la reunió de treball, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha estat rebut a la sala de plens de l'Ajuntament igualadí per l'equip de govern i altres representants municipals i ha signat el Llibre d'Honor del Consistori. Junyent hi ha escrit una breu dedicatòria en la que ha deixat constància del seu pas professional per l'hoquei igualadí agraint la invitació de Castells, perquè li ha permès "visitar oficialment Igualada, després d'haver estat molt ben tractat per la ciutat i la seva gent en la meva etapa professional a l'Igualada Hoquei Club entre els anys 1990-1994".