El desdoblament de l'Eix Transversal, projecte clau per sortir de la crisi

L'obra avança segons els terminis previstos i estarà enllestida l'estiu del 2013

per Redacció, 24 de juny de 2011 a les 18:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juny de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La jornada s'ha celebrat dijous a la Cambra. Foto: Catpress


Sense unes infraestructures competitives no sortirem de la crisi. Aquesta ha estat una de les idees més repetides durant la jornada del Cercle d'Infraestructures-Manresa que s'ha celebrat aquest matí a la Cambra de Comerç i que ha tingut com a centre del debat els reptes i oportunitats que suposa per al territori de la Catalunya Central el desdoblament de l'Eix Transversal. Una obra que, superats els problemes de finançament, avança segons els terminis previstos i que, segons ha confirmat el director general de Carreteres de la Generalitat, Jordi Follia, estarà enllestida l'estiu del 2013. Pedro Maqueda, president de CEDINSA, l'empresa encarregada d'executar les obres, ha dit que el projecte constructiu implica la creació de 3.600 llocs de treball, 1.500 dels quals repercuteixen directament en les xifres d'ocupació de la comarca del Bages.

Els ponents de la jornada, entre els quals també hi havia Daniel Albalate, professor de la Universitat de Barcelona i coordinador de la càtedra Pasqual Maragall d'Economia i Territori, han coincidit en destacar el paper de la col·laboració publicoprivada per tirar endavant projectes d'aquestes característiques. Durant la jornada també s'ha debatut sobre els diferents sistemes de finançament possibles i sobre la implantació de l'eurovinyeta, que es veu com a inevitable en un futur més o menys proper.

El director general de Carreteres ha fet un repàs a d'altres obres que s'estan fent actualment al Bages, entre les que destaca l'Eix Diagonal que, ha dit, "tindrà un impacte similar, en termes de connectivitat territorial, amb el que va suposar l'entrada en funcionament de l'Eix Transversal ara fa 13 anys". Follia també ha expressat la voluntat del govern català d'impulsar el desdoblament de la C-55 sud tot i que no ha concretat terminis i no s'ha manifestat sobre la possibilitat d'implantar un sistema de peatge intel·ligent a la C-16 per descongestionar de trànsit pesant aquesta via mentre no estigui desdoblada.

 

Participació