Canudas, nou alcalde de Súria amb els vots de CiU, AIS i ERC

El pacte entre les tres forces confirma el canvi a la població

Redacció
11 de juny del 2011
Antoni Julián, Alcalde sortint, i Josep Maria Canudas, nou alcalde de Súria.
Antoni Julián, Alcalde sortint, i Josep Maria Canudas, nou alcalde de Súria. | AjSú

Antoni Julián, Alcalde sortint, i Josep Maria Canudas, nou alcalde de Súria. Foto: AjSú

Josep Maria Canudas i Costa ha estat escollit com a nou alcalde de Súria per al mandat municipal 2011-15 en l'acte de constitució del nou Ajuntament, celebrat avui, dissabte, al saló de sessions de la Casa de la Vila, ple de gom a gom. El nou batlle surienc, cap de llista de la candidatura de CiU que va guanyar les eleccions municipals del passat 22 de maig, ha rebut els vots favorables dels regidors i regidores de CiU, AIS i ERC.

Canudas, de 48 anys, agafa el relleu d'Antoni Julián i Ribera, que ha estat alcalde de Súria entre els anys 1995-2011. En el seu primer discurs després de prometre el càrrec, Josep Maria Canudas, ha manifestat que en aquesta nova legislatura "hem d'assolir fites importants amb uns recursos escassos, però la il·lusió que ha dipositat en nosaltres el poble de Súria ens ha de motivar i guiar".

El nou alcalde de Súria s'ha compromès a "treballar amb proximitat, amb transparència, amb consens i amb diàleg", ja que "per entendre les necessitats de les persones, de les entitats i les institucions de Súria necessitem ser propers".

Josep Maria Canudas també ha avançat que "tindrem transparència i claredat en les decisions que s'han de prendre i que impliquen el dia a dia de la gent del nostre poble". El nou batlle de Súria ha remarcat que "volem consens perquè un equip de govern ha de saber escoltar les veus de tothom", amb una actitud de diàleg que tingui en compte "les opinions de la gent per encarar els objectius que ens hem de marcar en aquesta legislatura".

El nou alcalde surienc ha manifestat que "la gent de Súria es mereix una vila endreçada, unida i sobretot més humana". Canudas també ha expressat que l'Ajuntament serà al costat de les persones menys afavorides, i posarà la creació d'ocupació com una de les prioritats de l'acció municipal.

Entre els projectes del futur equip de govern, Canudas s'ha referit a la necessitat d'una sala polivalent, una nova biblioteca, un altre espai per a l'Escola de Música, la continuïtat del Pla de Barris, la segona fase de vivendes del carrer del Roser, el Pla d'Ordenació, el desenvolupament els Plans Especials de Reforma Interior (PERI) pendents, el Projecte Riu i el projecte global del parc municipal El Casino i la seva zona esportiva i de lleure.

El nou alcalde de Súria ha indicat que aquests projectes "no els podem realitzar de manera immediata" a causa de l'actual situació general de crisi. Malgrat això, s'ha compromès a preparar-los "amb cura" per tal de portar-los a terme quan millori la situació econòmica.

Josep Maria Canudas ha acabat el seu primer discurs com a alcalde dient que "sabem que tenim molta feina per endavant, i l'encarem amb il·lusió i energia, però no ens oblidem que Súria ho som tots".

La composició del nou ple municipal presidit per Josep Maria Canudas com a alcalde, és la següent: Joan Castellà i Giralt (CiU), Carme Besa i Braqué (CiU), Valentí Sastre i Durin (CiU), Antoni Julián i Ribera (PSC-PM), Encarna Mata i Caro (PSC-PM), Pius Badia i Pons (PSC-PM), Santi Filló i Farreras (GIIS), Montserrat Llop i Oliver (GIIS), Natàlia Flores i Pujol (GIIS), Miquel Caelles i Campà (AIS), Anna Maria Pérez i Hidalgo (AIS) i Àngel López i Hernández (Esquerra-AM).

Gran expectació en la constitució del nou Ajuntament
L'acte de constitució del nou Ajuntament s'ha iniciat pocs minuts després de les 12.00 h. enmig d'una gran expectació que ha omplert el saló de sessions i el passadís contigu, a la primera planta de la Casa de la Vila.

En el seu discurs de comiat, l'exalcalde Antoni Julián ha agraït la confiança dels suriencs i surienques per "haver-me donat l'oportunitat d'aportar el meu gra de sorra" a la millora de la vila. Antoni Julián també ha desitjat "el màxim encert en la seva gestió municipal" al futur equip de govern que serà presidit per Josep Maria Canudas.

Després de la constitució de la mesa d'edat, els nous regidors i regidores han promès el seu càrrec i n'han pres possessió. Posteriorment, els respectius portaveus han explicat l'orientació del seu vot en l'elecció del nou alcalde.

La candidatura de Josep Maria Canudas ha obtingut el suport de set regidors (CiU, AIS i ERC), amb l'abstenció dels tres regidors del PSC. El GIIS ha presentat com a candidat a l'alcaldia el seu portaveu, Santi Filló, que ha obtingut els tres vots del seu grup.

Amb posterioritat a la sessió, l'acte de traspàs entre Antoni Julián i Josep Maria Canudas ha tingut lloc al despatx de l'alcalde, amb la presència de representants de tots els grups polítics municipals.

L'acte de constitució del nou Ajuntament de Súria ha estat retransmès en directe per Ràdio Súria. Posteriorment, l'emissora municipal ha emès una entrevista en profunditat amb el nou alcalde surienc.

Arxivat a