Navàs, primer municipi del Bages governat per la CUP

Gir polític històric a Navàs on Jaume Casals serà el primer alcalde de la CUP al Bages. CUP i ERC governaran plegats

Sadurní Rovira
11 de juny del 2011
Josep Oliva i Jaume Casals, alcalde sortint i entrant, se saluden.
Josep Oliva i Jaume Casals, alcalde sortint i entrant, se saluden. | Jaume Vilà

Josep Oliva i Jaume Casals, alcalde sortint i entrant, se saluden. Foto: Jaume Vilà

"Volem recuperar el nostre eslògan de Navàs poble jove i molt capaç", perquè com deia Martí Pol, "tot està per fer i tot és possible". Amb aquestes paraules de Jaume Casals el nou alcalde de Navàs va acabar el seu discurs d'investidura després que la CUP i ERC varen sumar els vots necessaris per a governar plegats durant els propers 4 anys. "Farem pinya com en el món casteller per arribar a aquest llarg viatge cap a Itaca".

La sala, plena de gom a gom, i on es respirava a l'ambient el final de l'hegemonia de CiU a l'alcaldia, va esclatar en llargs aplaudiments un cop fou elegit alcalde Jaume Casals. Abans l'alcalde sortint, Josep Oliva, va defensar que CIU era la força més votada de Navàs però que deixava "el càrrec acceptant l'aritmètica electoral" a la vegada que deia que el seu grup faria una oposició amb serenor i fermesa. Per la seva el PSC va demanar que "el nou govern tingui durada", mentre que Hortènsia Font d'ERC afirmava que començava "un nou Navàs que portaria il·lusió".

Un cop acabat el Ple que ha durat mitja hora, simpatitzants de la CUP han penjat l'estelada al balcó de l'Ajuntament, on més tard hi ha sortit tot el nou consistori, fet inèdit fins ara, i més tard al baixar a la plaça, els simpatitzants els hi han fet un passadís que s'ha acabat amb un seguit de fotos a la font de la plaça.