La CUP fa alcalde Candàliga a Artés, però es queda a l'oposició

El GUA i Progrés per Artés governaran la població després que dos dels tres regidors hagin donat suport al cap de llista dels republicans en la investidura

P.F.B.
11 de juny del 2011
Moment en que es vota Josep Candàliga com a nou batlle d'Artés.
Moment en que es vota Josep Candàliga com a nou batlle d'Artés. | P.F.B.
Moment en que es vota Josep Candàliga com a nou batlle d'Artés. Foto: P.F.B.

Fi del serial a Artés. Després que GUA i Progrés per Artés anunciessin que votarien la investidura d'Ernest Clotet (CUP) com a alcalde d'Artés un cop havia quedat palesa la impossibilitat de fer un govern d'esquerres a la població, l'assemblea de la CUP va decidir, en primera instància, no acceptar aquest encàrrec i va planar sobre la reunió de divendres al vespre la possibilitat d'abstenir-se amb el que l'alcaldia hauria anat a mans de Roger Genescà (CiU).

Amb tot, una trobada entre CUP, GUA i PpA aquest matí de dissabte ha posat les bases perquè la candidatura municipalista propiciés l'accés a l'alcaldia de Josep Candàliga (GUA) sempre sense tenir cap àrea de gestió de govern, quedant-se a l'oposició. I així ha passat en un primer ple municipal d'investidura en que dos dels tres regidors de la CUP han votat favorablement l'opció Candàliga mentre que la tercera s'abstenia: En l'acte d'investidura Genescà recollia 5 vots –els de CiU- i Candàliga 7 –GUA, PpA i 2 de la CUP- mentre que finalment hi havia una abstenció.

En el seu discurs, el nou alcalde d'Artés, que és actualment president del Consell Comarcal del Bages fins a finals de mes quan es constitueixi el nou govern, ha destacat que Artés havia manifestat amb el seu vot "una voluntat de canvi votant majoritàriament esquerres" i que des del GUA s'assumia la responsabilitat de fer un govern que prioritzés els punts consensuats dels programes. Inicialment el primer govern de la població tindrà 5 regidors -3 del GUA i 2 del PpA.

Genescà, que serà el portaveu de CiU a l'oposició, ha recordat el moviment dels indignats que mostren el seu malestar amb la classe política i ha posat com exemple l'aprovació del nou govern a Artés que "no ha respectat la llista més votada" com a motius per a que es mostrin desilusionats.

La intervenció de Clotet (CUP) era la més esperada pel públic que omplia el consistori. El cap de llista de la CUP ha destacat que la seva formació ha optat per donar un gir a l'ajuntament votant la candidatura del GUA davant la impossibilitat de gestionar un "govern amb només tres regidors" (en cas que els haguessin votat GUA i PpA) i també després de veure que no era factible un pacte de govern amb republicans i socialistes. "És per això que hem votat dos dels tres regidors", d'una altra manera, en cas de votar tots tres la investidura de Candàliga, "no hauria calgut plantejar-se la legislatura des de l'oposició".