La manca d'efectius obliga a la Policia Local a reduir els controls d'alcoholèmia

Només es faran dues hores setmanals i quan es detecti una infracció o es produeixi un accident

Redacció
08 de juny del 2011

Les retallades efectuades pel Govern municipal al servei que presta la Policia Local de Manresa evidencien un ampli buit en els controls d'alcoholèmia. La manca d'efectius provoca que a Manresa no s'estiguin efectuant proves preventives, sinó reactives, és a dir, quan ja s'ha produït un accident, s'ha comés una infracció o s'han detectat símptomes en la conducció d'un vehicle determinat des d'una patrulla que fa la seva ruta.

La Policia Local de Manresa, per tant, s'ha vist obligada a reduir aquest tipus de servei només a un dia a la setmana –mai en festiu o cap de setmana- durant dues hores. Cal destacar, a més, que per a aquestes proves es dediquen tots els agents del torn, provocant que, davant de qualsevol altre incident o urgència que requereixi la presència dels policies, aquest control s'ha de desmuntar.

Amb aquest tipus de mancances s'han de lamentar fets com l'accident del passat dia 5 de juny, en el qual un conductor que quadruplicava la taxa màxima permesa d'alcoholèmia –i que, a més, era reincident- va atropellar mortalment un jove de 21 anys. Per aquest motiu, el Sindicat Professional de Policies Municipals demana la creació d'una unitat específica de control de trànsit que desenvolupi la seva tasca incidint en les infraccions més greus com aquesta, entre d'altres.

L'SPPME-CAT recorda que la Policia Local té la competència exclusiva en la vigilància i control del trànsit a dintre del nucli urbà, i que els Mossos d'Esquadra controlen cada cap de setmana, sense excepció, l'accés a les vies interurbanes (C-25, C-55 o C-16), des de la ciutat de Manresa, sense que a l'interior del municipi ho faci ningú. Tanmateix, ressenya que la Prefectura de la Policia Local de Manresa ha mostrat el seu recolzament a mesures com la descrita, però no pot portar-les a terme sense el suport de l'Ajuntament, el qual ha evidenciat la seva indiferència davant de problemes de seguretat viària i ciutadana als que ha de fer front la seva policia.