Sant Fruitós s'aboca en l'homenatge a Carles Checa

A l'exterior del pavelló de Sant Fruitós ha quedat instal·lada una estàtua amb la figura del motociclista

Xavier Sucarrats Palà
04 de juny del 2011
Carles Checa posa junt a la seva estàtua a Sant Fruitós de Bages.
Carles Checa posa junt a la seva estàtua a Sant Fruitós de Bages. | Xavier Sucarrats

Carles Checa posa junt a la seva estàtua a Sant Fruitós de Bages. Foto: Xavier Sucarrats

Una exposició a l'interior del Pavelló Municipal de Sant Fruitós servia per fer més amena l'espera de l'homenatge al pilot Carles Checa. En ella, s'hi podia veure una extensa col•lecció de fotografies, cascs i ‘monos' de competició, alguns d'ells amb evidents mostres d'alguna que altra caiguda. Un plafó mostrava les originals felicitacions que el pilot de Sant Fruitós envia des de fa molts anys. A l'exterior, un escenari preparat amb tres motos damunt, una de les quals era la primera que va pilotar el Carles.

Un speaker va fer de mestre de cerimònies i va repassar la vida de Carles Checa a través d'unes fotografies que es projectaven en una pantalla gegant davant els aplaudiments del nombrós públic que omplia l'exterior del pavelló. Des dels inicis fins l'accés al mundial, passant per les victòries i el malaurat accident a Donington. Tot dividit en tres blocs diferents que eren comentats pel mateix protagonista. Els seus inicis com a pilot, el seu pas pel mundial de motociclisme i la seva presència actualment a Superbikes, competició de la qual n'és líder destacat. Entre els assistents nombrosos representants del món del motor: Toni Elías (pare), Carmelo Ezpereta, Marc Coma, Nani Roma, Àlex Crivillé, Ramon Forcada, Emili Alzamora... Dirigents com Àngel Viladoms (president de la Federació Catalana de Motociclisme), Josep Moreta (president de l'Espanyola), Josep Maldonado (senador de CiU)... No hi podia faltar l'encara alcalde de Sant Fruitós, Josep Rafart, el cuiner Karlos Argiñano, molt vinculat sempre al món del motor i que va explicar alguns acudits. També hi van fer acte de presència personalitats com Josep Vives i Adolf Todó. I òbviament, els seus pares, Alfredo i Dolors, i el seu germà David. Carles Checa va tenir paraules d'agraïment per a tots ells.

El punt culminant va arribar amb la descoberta de l'estàtua que ha quedat instaurada a l'exterior del pavelló de Sant Fruitós. L'escultura és obra de l'artista manresà Ramon Oms i reflexa un Carles Checa en una postura molt habitual en el pilot. Una botifarrada va servir per tancar l'acte.