Camprubí plega després del daltabaix electoral

Irujo: "Algun dia es recordarà Camprubí pels seus encerts"

ACN/Estefania Escolà
03 de juny del 2011
Josep Camprubí, aquesta tarda a la seu del PSC.
Josep Camprubí, aquesta tarda a la seu del PSC. | Estefania Escolà

Josep Camprubí, aquesta tarda a la seu del PSC. Foto: Estefania Escolà

L'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, ha anunciat que plega després de perdre les eleccions. Camprubí ha renunciat a l'acta de regidor degut als "mals resultats" obtinguts pels socialistes a Manresa. Les eleccions del 22 de maig van treure quatre regidors al PSC, que va passar de tenir vuit regidors a tenir-ne quatre. Segons Camprubí, els resultats "han deixat clar qui és el guanyador i qui és el perdedor". Malgrat tot, l'alcalde considera que els resultats electorals es deuen a diferents motius, i ha assegurat que marxa "convençut" de la transformació que ha fet la ciutat amb ell al capdavant. "Ara he acabat una etapa de la meva vida, però continuaré treballant per la meva ciutat", ha afegit.

L'alcalde en funcions de Manresa, Josep Camprubí, ha anunciat que plega per obrir la porta a noves persones i noves cares. Malgrat tot, Camprubí ha assegurat que marxa convençut de la seva feina al capdavant de l'Ajuntament de Manresa i "content" de la transformació que ha viscut la ciutat amb ell al capdavant.

Camprubí va fer pública la seva decisió, aquest dijous al vespre, en una assemblea de militants. Segons l'alcalde en funcions, "ells són els qui em van posar aquí i, per això, tenien tot el dret de ser els primers en saber-ho". L'alcalde en funcions ha explicat que, aquest dijous al matí, ja ha presentat la seva denúncia davant del col·legi electoral.

Un futur incert
Josep Camprubí ha explicat que continuarà sent militant del PSC a Manresa i ha assegurat que no deixarà de treballar per la seva ciutat. "Estic a la disposició del partit per tot allò que faci falta", ha explicat.

En aquest sentit, Camprubí ha dit que encara no sap què farà professionalment però no ha negat que pugui reprendre la seva relació professional amb el Consorci del Bages Sud.

"Algun dia es recordarà Camprubí pels seus encerts"
El primer secretari de la secció local i regidor a l'Ajuntament de Manresa, Josep Lluís Irujo, ha elogiat la feina que l'alcalde de Manresa ha fet per la ciutat. "Ha estat un bon alcalde i ha treballat en un moment amb circumstàncies molt dures però demostrant la seva valentia", ha assegurat.

Segons Irujo, "amb perspectiva històrica, algun dia es recordarà més Camprubí per tots els seus encerts que per les seves derrotes".

Per la seva banda, el primer secretari del PSC Bages-Berguedà-Solsonès, Joan Canongia, ha assegurat que Josep Camprubí ha donat una lliçó a tothom assumint les seves responsabilitats. "En política és molt bonic entrar, però també s'ha de saber sortir", ha afegit.