El PP s'ofereix a CiU

Els populars entenen que CiU hauria de governar a Manresa, Sant Joan i Sant Vicenç i Consell Comarcal, i que a les poblacions on no hi ha regidors del PP hauria de governar la llista més votada

Redacció
30 de maig del 2011
El candidat del PP, Xavier Javaloyes, a la seu del partit.
El candidat del PP, Xavier Javaloyes, a la seu del partit. | David Garriga

El candidat del PP, Xavier Javaloyes, en una imatge d'arxiu. Foto: David Garriga

Roda de premsa d'oferiment la que han fet els tres regidors electes del PP a Manresa aquest dilluns al migdia declarant que ells aposten per a que a tots els municipis governi la llista més votada. "Sobretot parlem, però no només" per aquells municipis on el PP ha aconseguit obtenir representació. O sigui: Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Vicenç de Castellet.

Xavier Javaloyes ha iniciat la seva intervenció agraint la ciutadania que ha apostat pel PP en les eleccions del diumenge, 22 de maig, i ha refermat que aquest suport els demostra que van encertar en les seves propostes de campanya: Suport als emprenedors, revisió del catàleg de treball, transparència de l'administració i preferència en els serveis socials per a la "gent d'aquí". Pel que fa als resultats en general, Javaloyes considera que CiU està legitimada a governar sola i que en el cas que volgués un acord d'estabilitat per tirar endavant "els canvis necessaris" el PP estaria disposada a asseure's amb ells.

Tot i així, Javaloyes considera que "en principi" el lloc del PP al saló de sessions serà a l'oposició fiscalitzant, criticant, controlant... però que això no treu que no es pugui arribar a enteses puntuals per aprovar allò que considerin necessari. En tot cas, segons el cap de llista del PP, és "CiU qui ha de fer el primer pas" i que els populars no oferirien un xec en blanc als nacionalistes.

Pel que fa als altres dos municipis on el PP té presència i al Consell Comarcal, Javaloyes ha refermat que li toca a CiU governar, com a llista amb més electes, i que els populars estarien disposats a col·laborar amb els respectius governs, sempre després de mantenir-hi converses.