CiU Sant Joan diu que només a ells els pertoca encapçalar l'ajuntament

D'ara a l'11 de juny, CIU establirà contactes per configurar un govern estable

Redacció
27 de maig del 2011
El cap de llista de CiU a Sant Joan, Gil Ariso.
El cap de llista de CiU a Sant Joan, Gil Ariso. | CiU

El cap de llista de CiU a Sant Joan, Gil Ariso. Foto: CiU

"El canvi en positiu que reclamava la formació nacionalista ha estat ratificada per la ciutadania de Sant Joan de Vilatorrada", segons l’opinió de responsables de CIU al municipi bagenc. Des de CIU Sant Joan consideren que els quasi 1500 vots són un resultat històric, que tanca un "decebedor" final d'etapa del bipartit (PSC- ICV). "Els santjoanencs han dit clarament" que volen Gil Ariso Planas com a alcalde. També hi ha satisfacció perquè CIU ha obtingut una "indiscutible" victòria a l'EMD de Sant Martí de Torroella.

Des de la formació nacionalista es fa una valoració molt positiva dels resultats, que els han portat a assolir una victòria a les eleccions municipals amb més de 600 vots d'avantatge sobre el PSC. També es considera que amb una participació més baixa que fa 4 anys, CIU ha assolit 5 punts percentuals de vot més respecte les municipals del 2007 i només la major dispersió del vot no ha fet efectiu el creixement en nombre de regidors.

Convergència i Unió ha obtingut la victòria en 12 de les 14 taules que hi ha a Sant Joan i això demostra, segons fonts nacionalistes, "que el nostre programa ha arribat a totes les capes socials i barris del municipi". Des de la coal·lició es creu que els resultats legitimen CiU per governar i buscar els pactes necessaris per a donar estabilitat a la legislatura, ja que "Sant Joan mereix un govern fort".

A partir ara i fins el dia 11 de juny, CIU establirà contactes per configurar un govern estable, ja que "només nosaltres, amb els resultats que hem obtingut després que els veïns del municipi parlessin, som a qui pertoca encapçalar l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada".