Oliveras: «ERC respectarà l'esperit dels resultats de cada poble»

El president comarcal d'Esquerra al Bages recorda que els republicans són la segona força de la comarca "tot i que hi ha qui encara no s'ha donat per al·ludit"

Redacció
26 de maig del 2011
576_1253809096409606
576_1253809096409606

Lluís Oliveras, segon per l'esquerra, amb alcaldes d'ERC d'aquesta legislatura que acaba. Foto: ERC

El president comarcal d'ERC, Lluís Oliveras, està feliç que Esquerra s'hagi salvat de la crema del tripartit a Manresa i la formació passi a ser la segona força política de la comarca deixant al PSC la medalla de bronze. Aquests propers dies queda la feina de coordinar l'estratègia a cada municipi del Bages on cap formació ha assolit la majoria absoluta i que en la majoria de casos els republicans en són part o àrbitre.

Des del primer moment Oliveras ha volgut deixar clar que cada secció local té "autonomia" per decidir amb qui pacta i les condicions amb què pacta, però ha assegurat que "Esquerra respectarà l'esperit de les votacions en cada poble". La comarcal d'ERC que, segons confirma el seu president, "fa d'assessor" quan alguna secció local els ho demana, té clar, però, que els resultats han situat els republicans com a segona força municipalista del Bages "tot i que hi ha qui encara no s'ha donat per al·ludit".

Més que entretenir-se en casos concrets, Oliveras ha assegurat que la lectura dels resultats en la majoria de municipis ofereixen una visió clara de què volen els seus veïns. "En alguns casos s'han perdut hegemonies històriques, en altres casos s'han confirmat majories que ja existien", això fa que, segons Oliveres, ERC tingui molt clar quin és el pacte que ha d'intentar en la majoria de pobles de la comarca.