La campanya surienca de solidaritat amb el Japó recull 1.683 euros

Redacció
19 de maig del 2011
Parada de punts de llibre amb cal•ligrafia japonesa a la plaça de Sant Joan.
Parada de punts de llibre amb cal•ligrafia japonesa a la plaça de Sant Joan. | AjSú
Parada de punts de llibre amb cal·ligrafia japonesa a la plaça de Sant Joan. Foto: AjSú

La campanya surienca de solidaritat amb el Japó ha recollit donatius per valor de 1.683,26 euros que serviran per finançar accions de suport a les persones afectades pel tsunami i l'accident nuclear esdevinguts al país asiàtic. Aquesta quantitat ha estat transferida aquesta setmana a l'Ajuntament de Shirakawa, que es troba a la regió de Fukushima, directament afectada per la catàstrofe.

Les àrees de Solidaritat i Cultura de l'Ajuntament de Súria van convocar la campanya amb la col·laboració de familiars i amics del pintor i artesà japonès Yoshikazu Suzuki, que durant els anys noranta va viure a Súria com a participant en la iniciativa del Poble Vell artesà. Actualment, l'artista japonès i la seva família resideixen a la ciutat de Shirakawa, que es troba a prop de 60 quilòmetres de la central nuclear de Fukushima.

En el transcurs de la campanya, iniciada l'abril passat, s'han desenvolupat dos actes d'apropament a la cultura japonesa, amb la participació de l'artista Yukiko Murata. Les dues activitats van consistir en una sessió de contacontes japonès i confecció de punts de llibre amb cal·ligrafia japonesa a la Biblioteca de Súria, i una parada instal·lada a la plaça de Sant Joan el Diumenge de Pasqua, dia central de les Caramelles.

Els donatius s'han fet de manera voluntària i anònima a través d'ingressos en un compte corrent de La Caixa i d'aportacions realitzades en el transcurs dels dos actes esmentats. L'Ajuntament de Súria agraeix la participació i els donatius de totes les persones que han contribuït a l'èxit de la campanya.

Arxivat a